Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΓΟΥΒΙΑ:ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ...

…εξοχών - κατασκηνώσεων «Σταμάτιος Δεσύλλας» στα Γουβιά!

  Έξαλλος ο  Γιάννης Τρεπεκλής που κάνει λόγο για   Άδικη μεταχείριση !
«Δεχόμαστε ακόμη και τη συμμετοχή μας στα λειτουργικά των κατασκηνώσεων, με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που έχουν απομείνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά λέμε ΟΧΙ στην επιλεκτική αντιμετώπιση, ιδιαίτερα στις κοινωνικές δομές».

trepeklis_poulis_zouboulidis_boua.JPGΤο θέμα της αναστολής λειτουργίας των παιδικών εξοχών-
 κατασκηνώσεων «Σταμάτιος Δεσύλλας» στα Γουβιά, που αποφάσισε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, συζητήθηκε σήμερα στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Πουλή, τον Α’ αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Σπύρο Ζουμπουλίδη και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμΕα Κέρκυρας Ηώ Μπούα.

Ήδη σε επιστολή του προς τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ν. Παναγιωτόπουλο (5/6/2013, αρ. πρωτ. 47844), ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής ενημέρωνε για τη ...

...δυσαρέσκεια του Δήμου από την απόφαση αναστολής της λειτουργίας των κατασκηνώσεων και μάλιστα τόνιζε την μεγάλη καθυστέρηση της κοινοποίησης σε σχέση με την έναρξη λειτουργίας.
«Η συγκεκριμένη κατασκήνωση όπως γνωρίζετε φιλοξενεί παιδιά χαμηλών, εισοδηματικά, οικογενειών και ΑμΕα από τα Ιόνια Νησιά και την Ήπειρο και τους δίνει την δυνατότητα να κάνουν θερινές διακοπές και να ξεφεύγουν για λίγες ημέρες από την καθημερινότητά τους, υποχρέωση της πολιτείας στα πλαίσια της κοινωνικής της πολιτικής» αναφέρει ο Δήμαρχος Κέρκυρας στην επιστολή του.
Ο κ. Τρεπεκλής επιπλέον επισημαίνει ότι ο Δήμος προσφέρεται να καλύψει μέρος των λειτουργικών εξόδων, σημειώνοντας: «Εμείς αναλογιζόμενοι την ανάγκη των συμπολιτών μας και χωρίς να δείχνουμε αδιαφορία για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας αλλά και γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να ανοίγουν κοινωνικές δομές και όχι να κλείνουν, και παρότι η κατασκήνωση δεν αφορά μόνο τους δημότες μας, μπορούμε να συμμετέχουμε στη δαπάνη για την αποζημίωση του προσωπικού κατά το ήμισυ.
Ζητάμε την εξασφάλιση της υπολειπόμενης δαπάνης που απαιτείται για τη λειτουργία της κατασκήνωσης. Παρακαλούμε να έχουμε άμεσα την απάντησή σας για να προγραμματίσουμε τις δράσεις μας».

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής έκανε λόγο για άδικη μεταχείριση υπογραμμίζοντας ότι σε άλλες περιοχές ενέκριναν τέτοιες δράσεις ενώ στην Κέρκυρα αφαιρούν τη δυνατότητα λειτουργίας των κατασκηνώσεων και δήλωσε: «Δεχόμαστε ακόμη και τη συμμετοχή μας στα λειτουργικά των κατασκηνώσεων, με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που έχουν απομείνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά λέμε ΟΧΙ στην επιλεκτική αντιμετώπιση, ιδιαίτερα στις κοινωνικές δομές».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος ενημέρωσαν ότι ήδη έχουν αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας για την αναστολή λειτουργίας των κατασκηνώσεων στα Γουβιά ζητώντας ανάκληση της «σκληρής απόφασης του Υπουργείου» και τονίζοντας ότι «χρόνος υπάρχει, διάθεση και συνεργασία με το Δήμο της Κέρκυρας υπάρχει, το δημόσιο έλλειμμα της χώρας δεν σώζεται από την ελάχιστη δαπάνη των κατασκηνώσεων, πολιτική βούληση χρειάζεται και κυρίως κοινωνική ευαισθησία».

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αποφάσισαν να ενταθεί η συνεργασία του Δήμου Κέρκυρας με τους συλλόγους των ΑμΕα προκειμένου να πιεστεί η Κυβέρνηση για την απρόσκοπτη  λειτουργία των κατασκηνώσεων.