Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ : ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΟΚΑΙΝΗΣ

Εξαρθρώθηκε ακόμη μια σπείρα-συμμορία
 διακίνησης κοκαΐνης στην Κέρκυρα

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται   δύο ημεδαποί και δύο ακόμη συνεργοί που αποτελούν τον ηγετικό πυρήνα της σπείρας-συμμορίας καθώς και συνολικά δώδεκα πελάτες-χρήστες   
 
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης τέσσερις (4) ημεδαποί , μεταξύ των οποίων το ηγετικό στέλεχος της σπείρας καθώς και τρεις ακόμη χρήστες

Κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των (13.000) ευρώ περίπου, καθώς και κάρτες και καλαμάκια με υπολείμματα κοκαΐνης


Οργανωμένη σπείρα διακίνησης κοκαΐνης εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη μεθοδική έρευνα  των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας.

Τα  βασικά μέλη της ομάδας , δύο ημεδαποί 55 και 53 ετών, καθώς και δύο ακόμη συνεργοί,   έχοντας τον ποινικό χαρακτηρισμό της –συμμορίας- στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην  προμήθεια, μεταφορά και τμηματική διακίνηση-πώληση κοκαΐνης σε συγκεκριμένους αγοραστές-πελάτες  στην Κέρκυρα, το τελευταίο τρίμηνο τουλάχιστον.

Το κύκλωμα όπως αυτό αποτυπώνεται στην ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνονται εκτός από τον παραπάνω ηγετικό πυρήνα της συμμορίας, δώδεκα ακόμη ημεδαποί πελάτες.

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας που πραγματοποίησε τις πολύμηνες έρευνες αλλά και την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος, συνελήφθησαν χθες Τρίτη (01.09.2015), ο 55χρονος αρχηγός της σπείρας καθώς και τρεις ακόμη συστηματικοί πελάτες, 61,55 και 37 ετών.

Η δράση του κυκλώματος, τα μέλη του οποίου είχαν συγκεκριμένους ρόλους, στην προμήθεια και διακίνηση της κοκαΐνης, εντοπίζεται σε πληθώρα αγοραπωλησιών σε συγκεκριμένο πελατολόγιο, το τελευταίο τρίμηνο περίπου.

Αναλυτικότερα από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπίστηκαν -αρχικά- και συνελήφθησαν χθες το πρωί,  ο 55χρονος  στην κατοχή του οποίου  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·           συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (5) γραμμαρίων σε κρύπτες στην κατοικία του και σε άλλα σημεία
·           το χρηματικό ποσό των (9.850) ευρώ, τμηματικά κρυμμένο σε διάφορα σημεία της κατοικίας του

Από την εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης και κατά την διάρκεια τω συλλήψεων του 61χρονου, του 55χρονου και του 37χρονου, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, κινητά τηλέφωνα, κάρτες και καλαμάκια με υπολείμματα κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 3350 ευρώ και (7) ναρκωτικά χάπια.

Οι τέσσερις  συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.