Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ! ! !


Η Πρωτοχρονιά σε όλο τον κόσμο είναι η αφορμή για πάρτι. Ιδού τα καλύτερα!

Μπαρτσελόνα, Ισπανία 



 

Ευκαιρία να γιορτάσεις με τον ισπανικό τρόπο την άφιξη της νέας χρονιάς, συμμετέχοντας στην Noche Vieja που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Μπαρτσελόνα. Η γιορτή έχει θεάματα για όλα τα γούστα και το πάρτι κρατά για περίπου μια εβδομάδα. Από salsa πάρτι στο δρόμο, μέχρι ροκ μπάντες και φλαμένγκο. Μόλις το ρολόι χτυπήσει δώδεκα, ετοιμάσου για φαί. Σύμφωνα με το έθιμα όλοι τρώνε 12 ρόγες σταφυλιού, μια για κάθε χτύπο του ρολογιού. Το έθιμο κρατάει από τα ρωμαϊκά χρόνια και σηματοδοτεί το πέρασμα στη νέα χρονιά μέσα από γλυκές γεύσεις. Στις 5 Ιανουαρίου, μπορείς να παρακολουθήσεις την παρέλαση των Τριών Βασιλιάδων, όπου οι τρεις μάγοι περνούν απ’ όλη την πόλη και μοιράζουν γλυκά στα παιδιά. 

Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία 

 

Οι βραζιλιάνοι σίγουρα ξέρουν από πάρτι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κανείς δεν φεύγει δυσαρεστημένος από την Κόπα Καμπάνα. Κάθε χρόνο περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι μαζεύονται στην γνωστή παραλία, ντυμένοι στα λευκά, έτοιμοι να χορέψουν σάμπα και να πιούν σαμπάνια. Ο ουρανός φωτίζεται μόλις η ώρα πάει 12 και τα τύμπανα δεν σταματούν όλη νύχτα. Αν θες να έχεις καλή τύχη, ακολούθησε το έθιμό τους. Πήδα επτά κύματα, πέτα λουλούδια στη θάλασσα και κάνε μια ευχή. 

Μπανγκόγκ, Ταϋλάνδη 


 

Ένα μέρος που σίγουρα ξέρουν πώς να γιορτάσουν την πρωτοχρονιά, μιας και την γιορτάζουν όχι μία, ούτε δύο, άλλα τρεις φορές το χρόνο. Μια όπως κι εμείς, μία με το κινέζικο ημερολόγιο και μία με το ταϊλανδέζικο. Η μεγαλύτερη γιορτή λαμβάνει χώρα στην Central World Square. Θεάματα με φώτα, μουσική και ποτό υπόσχονται μια αξέχαστη βραδιά. Αν φυσικά θες κάτι πιο παραδοσιακό, πάρε το δρόμο για το Sanam Luang όπου θα απολαύσεις παραδοσιακή μουσική, χορούς και φαγητό. 

Πράγα, Τσεχία 


 

Ένας προορισμός που προσελκύει χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο. Οι επιλογές για πάρτι αμέτρητες. Μπορείς ν’ απολαύσεις μια βραδιά με καλό φαγητό και μουσική στα πλωτά πάρτι κατά μήκος του ποταμού Vltava, ή να πας στο Karlovy Lazne, το μεγαλύτερο κλαμπ της Ευρώπης και να λιώσεις στο χορό και το ποτό. Καθώς τα μεσάνυχτα πλησιάζουν, όλοι κατευθύνονται στην Old Town Square για ν’ αγκαλιαστούν, να ευχηθούν καλή χρονιά και να παρακολουθήσουν το μοναδικό σόου με τα πυροτεχνήματα. 

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ 


 

Η μεγαλύτερη γιορτή σε όλη τη χώρα δεν θα μπορούσε να είναι αλλού από την Ν. Υόρκη. Χιλιάδες κόσμος συγκεντρώνεται στην One Times Square για να δουν την πτώση της μπάλας. Έχει γίνει έθιμο πλέον μιας και η πρώτη φορά που έπεσε η πλέον θρυλική μπάλα ήταν το 1907. Και μετά τα πυροτεχνήματα και τις ευχές, πάρτι. Σε κάθε γωνιά της πόλης θα βρεις μαγαζιά για όλα τα γούστα που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο άγριους party animal. 

Τόκιο, Ιαπωνία 

 

Αν μόνο μια μέρα δεν είναι αρκετή για σένα, τότε βρίσκεσαι στην σωστή πόλη. Εδώ οι εορτασμοί ξεκινούν στις 29 Δεκεμβρίου και διαρκούν μέχρι τις 4 Ιανουαρίου. Όπως και σε κάθε άλλη μεγάλη πόλη θα βρεις κλαμπ, πυροτεχνήματα κτλ. Αξίζει όμως να γιορτάσεις με πιο παραδοσιακό τρόπο. Μάζεψε την παρέα σου να φάτε Toshikoshi Soba, τα παραδοσιακά νούντλς της πρωτοχρονιάς και ν’ ακούσετε το Juya No Kane που δεν είναι άλλο από τους χτύπους του ρολογιού. Τα νούντλς συμβολίζουν την μακροζωία, ενώ το ρόλοι που χτυπά 108 φορές, χτυπά για καλή τύχη. Ευκαιρία βέβαια να επισκεφτείς και το Imperial Palace που ανοίγει μόνο για δύο μέρες το χρόνο. 

Άμστερνταμ, Ολλανδία 


 

Στο Άμστερνταμ το μεγαλύτερο πάρτι θα το βρεις εκεί που συγκεντρώνονται οι ντόπιοι. Δεν γίνεται να το χάσεις γιατί πολύ απλά είναι παντού. Η γιορτή στους δρόμους ξεκινά μόλις το ρολόι δείξει 12 όπου κυριολεκτικά γίνεται η νύχτα μέρα από τα φώτα και τα πυροτεχνήματα. Μπορείς να πας στην πλατεία Dam όπου θα βρεις live show και άφθονη μπύρα, ενώ αν τα ανοιχτά θεάματα δεν είναι του γούστου σου, πιες μια γουλιά absinthe και κατευθύνσου προς την red light district για πάρτι στα γνωστά κλαμπ της πόλης. 

Κέιπ Τάουν, Ν. Αφρική 

 

Ευκαιρία να ξεφύγεις από τα χιόνια και το κρύο και να γιορτάσεις τον ερχομό της νέας χρόνια σε καλοκαιρινό σκηνικό. Αξίζει να βρεθείς στην κορυφή του Table Mountain και να υποδεχτείς το χρόνο έχοντας όλη την πόλη στα πόδια σου. Εναλλακτικά, μπορείς να βρεθείς στο V&A Waterfront και να γιορτάσεις με πολύ φαγητό, ποτό και live μουσική. Αξίζει βέβαια να παρευρεθείς στο πάρτι που στήνεται την επόμενη μέρα με μουσικά σόου, ζωγραφισμένα πρόσωπα και παρελάσεις. 

Γκόα, Ινδία 

 

Πάρε το σακίδιό σου και ετοιμάσου για την πιο free παραμονή πρωτοχρονιάς που έχεις περάσει. Όλος ο κόσμος συγκεντρώνετε στην εξωτική παραλία για ξέφρενο πάρτι υπό τους ήχους της ψυχεδελικής trance μουσικής. Αν πάλι θες κάτι πιο κουλτουριάρικο, φρόντισε να βρεθείς στα παραδοσιακά χωριά και να γευτείς το παραδοσιακό ποτό φένι. 

Εδιμβούργο, Σκοτία 


 

Δικαίως κατέχει τον τίτλο της μεγαλύτερης πρωτοχρονιάτικης γιορτής. Το πάρτι κρατάει τέσσερις μέρες με θεάματα για όλα τα γούστα. Θέατρο, μουσική, πάρτι στους δρόμους και πολύ, μα πολύ κόσμο. Οι εορτασμοί ξεκινούν στις 29 Δεκεμβρίου με την παρέλαση των Βίκινγκ στην πόλη και τελειώνουν με το μεγάλο πάρτι στους δρόμους το βράδυ στις 31 Δεκεμβρίου. Καθώς η ώρα θα πλησιάζει 12 έχεις δύο επιλογές. Μπορείς ν’ ακούσεις μουσική και να παρτάρεις στα υπαίθρια πάρτι που στήνουν τα μαγαζιά ή να κατευθυνθείς προς τους Κήπους για να χαζέψεις με τα απίστευτα πυροτεχνήματα. 
ΜΕΝ 24
Happy New Year