Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΓΑΖΙ ΒΑΡΕΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ

Χαρακτήρισε τον ΕΟΤ ο Παύλος Γερουλάνος...


geroulanos333"Μαγαζί βαριά αρρωστημένο" χαρακτήρισε τον ΕΟΤ ο υπουργός Πολιτισμούς και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή τα πορίσματα για την λειτουργία του την προηγούμενη τριετία και τα οποία όλα έχουν καταλήξει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός με δημοσιογράφους τόνισε ότι στον ΕΟΤ σπαταλήθηκαν χρήματα που δεν έπρεπε να σπαταληθούν.

Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πρωτοβουλίες του υπουργείου για τη νέα χρονιά με στόχο την έξοδο του ελληνικού τουρισμού από την κρίση.
Συγκεκριμένα στο προσεχές διάστημα θα κατατεθεί ένα νομοσχέδιο που θα ευνοεί την απλοποίηση των διαδικασιών για επενδύσεις στον τουρισμό (σε συνεργασία με τον υπουργείο Περιβάλλοντος). Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα υπάρχει μάλιστα ειδική αναφορά για την ευόδωση επενδύσεων στην τουριστική κατοικία. Πρόθεση του υπουργείου είναι η υλοποίηση αυτόνομων επενδύσεων στην τουριστική κατοικία χωρίς την ύπαρξη ξενοδοχειακών μονάδων.
Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι ο όρος τουριστική κατοικία θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί. Εφέτος ο ΕΟΤ θα συμμετάσχει σε 69 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις με τον προϋπολογισμό αυτό να είναι μειωμένος κατά 40% σε σχέση με πέρσι.
Σε ό,τι αφορά τέλος στη διαφημιστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό σημαντικό ρόλο και πάλι θα παίξει το διαδίκτυο, όπως επίσης και η στρατηγική προβολής ανά χώρα-στόχο.

Ο Γ. Πεταλωτής για τον ΕΟΤ

Αναφορικά με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα για τον ΕΟΤ, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχει εκδώσει πόρισμα "κόλαφο" για τις προηγούμενες διοικήσεις και το "πάρτι" που γινόταν και συμπλήρωσε ότι εάν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία ο εισαγγελέας να το φέρει στη Βουλή.
Εξάλλου, για το εάν θα ανακοινωθεί η λίστα για τα χρέη 24 δισ. ευρώ, ο κ. Πεταλωτής είπε, μεταξύ άλλων, ότι «εφόσον υπάρχει τεχνική δυνατότητα, εννοείται ότι θα υπάρχει διαφάνεια» και ότι «εκεί και ανάλογα με τα προσωπικά δεδομένα, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα να ανακοινωθεί η λίστα».
ert.news.gr
          ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΥΡΑΣ
                 
                             Θεματικοί Αντιδήμαρχοι 
 Οικονομικών: Τάκης Καρύδης (δημαρχών αντιδήμαρχος)
Τεχνικών Υπηρεσιών: Σπύρος Μωραΐτης
Καθαριότητας, υπ. Πρασίνου: Αλέκος Δήμου
 Διοίκησης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Γιώργος Πανταζής
Αγροτικής ανάπτυξης, ευρωπαϊκών προγραμμάτων: Σπύρος Ρίγγας
Προγραμματισμού: Αναστάσιος Μοναστηριώτης
Παιδείας, νεολαίας και απασχόλησης: Αναστάσιος Ποταμίτης
Κοινωνικής πολιτικής, υγείας και προστασίας του Πολίτη: Αλέκος Πουλής
Πολιτικής Προστασίας: Κώστας Νίκου
                             Χωρικοί Αντιδήμαρχοι 
 Λευκιμμαίων, Κορισσίων, Μελιτειέων: Ανδρέας Σαγιάς
 Κερκυραίων, Αχιλλείων, Παρελίων: Βαρβάρα Βλάσση
 Φαιάκων, Κασσωπαίων, Θιναλίων: Φανή Τσιμπούλη
Εσπερίων, Παλαιοκαστριτών, Αγίου Γεωργίου: Μάκης Φωτεινός
         Διαποντίων Νήσων: Σπύρος Αργυρός
Σε λίγες μέρες το Βlog μας θα έχει ειδικό αφιέρωμα στον έντιμο Κερκυραίο πολιτικό και σπουδαίο επιστήμονα κο Αλέκο Πουλή
                                                                                                                          Nikola Souris
ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
Επτά λαθρομετανάστες συνελήφθησαν απόψε στο αεροδρόμιο της πόλης λίγο πριν επιβιβαστούν στο μισθωμένο αεροπλάνο.Οι λαθρομετανάστες είχαν πλαστά διαβατήρια Δανίας και η μίσθωση του αεροπλάνου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε από κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών που εδρεύει στην Ιταλία.
Η προσγείωση του αεροπλάνου επιλέχθηκε να γίνει απόψε γύρω στις 19:30 καθώς γνώριζαν ότι την ώρα αυτή διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ και το μεγαλύτερο μέρος της αστυνομίας από ολόκληρη την Ήπειρο θα ήταν απασχολημένο στο γήπεδο που έχει γεμίσει από χιλιάδες φιλάθλους.

Οι επτά μετανάστες οδηγήθηκαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων καθώς και οι πιλότοι του αεροσκάφους.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα ταξίδευαν με το τζετ ήταν ένα μωρό καθώς και μια γυναίκα, Ιταλίδα κατά τις πρώτες πληροφορίες, που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί τους λαθρομετανάστες και θα ταξίδευε μαζί τους με το αεροπλάνο.

Πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση μεταφοράς, με μισθωμένο αεροπλάνο, λαθρομεταναστών στο εξωτερικό μετά την πρόσφατη της Καβάλας. 

Η Αστυνομία εξετάζει την περίπτωση και της εμπορίας οργάνων για μεταμόσχευση, πέρα από την απλή της μεταφοράς λαθρομεταναστών. Ήδη ενημερώθηκαν και οι Ιταλικές Αρχές που κάνουν την δική τους έρευνα στην γειτονική χώρα, ενώ το αεροσκάφος παραμένει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων με προσωρινή κατάσχεση. 
NEWSIT.GR