Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ !

         Για την κυβέρνηση της Κίνας...
       
Η κυβέρνηση της Κίνας απαγόρευσε την αναζήτηση της λέξης "Αίγυπτος" σε ιστολόγια και μπλογκ. Φόβοι για εξάπλωση της εξέγερσης. Αναφορές στα γεγονότα από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων.

Από λογοκρισία περνά η λέξη "Αίγυπτος" στα περισσότερα σάιτ στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, όπου το κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα δυσπιστεί στα θέματα πολιτικών μεταρρυθμίσεων, δημοκρατικών διεκδικήσεων και διαταραχών της δημόσιας τάξης.
Στα σάιτ των μικρο-μπλογκ sina.com και sohu.com των κινεζικών αντίστοιχων του Twitter (που λογοκρίνεται στην Κίνα), μία αναζήτηση με τη λέξη "Αίγυπτος" προκαλεί την ακόλουθη απάντηση: "Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, το αποτέλεσμα της αναζήτησής σας δεν μπορεί να κοινοποιηθεί".
Τα επίσημα κινεζικά μέσα, κυρίως το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα και το κανάλι CCTV, έχουν ωστόσο, αναφερθεί στις φονικές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο και στο κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ.
Η λογοκρισία είναι πολύ ενεργή στην Κίνα, ώστε να εμποδίζεται κάθε κριτική στην κυβέρνηση ή αναφορά στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μίκα Κοντορούση