Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΜΑΧΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Σχετικά με τις συγχωνεύσεις των σχολείων.....

Στο θέμα της συγχώνευσης σχολείων με έμφαση τα αθλητικά τμήματα αλλά και στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τις μετακινήσεις των μαθητών, αναφέρθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Δντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης, Μάχος Γαβαλάς.
Ο κ. Γαβαλάς τόνισε ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν γίνει οι υπηρεσιακές καταγραφές των αναγκών και θα ακολουθήσει διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για τη συγχώνευση σχολείων. Επισήμανε ωστόσο ότι δεν θα γίνουν συγχωνεύσεις σε απομακρυσμένα σχολεία όπως των περιοχών Περουλάδων, Καρουσάδων, Αχαράβης και Κασσιόπης εκτός και το θελήσουν οι τοπικές κοινωνίες.
Ως προς τα τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης δήλωσε οτι θα σταματήσει η λειτουργία των αθλητικών τμημάτων του 4ου Γυμνασίου που παρατύπως λειτουργούσαν σημειώνοντας ότι οι γονείς των 18 μαθητών σε αυτά, αρνήθηκαν να μεταγράψουν τα παιδιά τους στο 3ο Γυμνάσιο.
Τέλος, κάλεσε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να υπάρξει νέος, νομότυπος διαγωνισμός μεταφοράς μαθητών σε περίπτωση που το ΣτΕ απορρίψει τη νομιμότητα του υφιστάμενου.

Σύσκεψη για τα Τεχνικά Λύκεια


Σύσκεψη με θέμα -  μεταξύ άλλων - την υπόθεση της στέγασης του ΕΠΑΛ έγινε  χθες στο Δημαρχείο, μετά την υποβολή αιτήματος του Δημάρχου  προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παραχωρηθεί προσωρινά το κτίριο του παλιού νοσοκομείου για τη στέγαση των τεχνικών λυκείων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Μωραΐτης και ο Διευθυντής  Περιφερειακής Εκπαίδευσης Μάχος Γαβαλάς, που δήλωσε ότι στη σύσκεψη τέθηκαν προτεραιότητες για  τη δημιουργία του σχολικού κέντρου Κοντοκαλίου, το κτήριο του 4ου Λυκείου στα Παγκρατέικα, το σχολείο του Βυρού, το Νηπιαγωγείο Κανονίου και την προσθήκη αιθουσών στην περιφέρεια. Θετική άποψη για το θέμα των ΕΠΑΛ έχει και η ΕΛΜΕ η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Νίκο Μεταλληνό, θεωρεί τη μεταστέγαση στο παλιό Νοσοκομείο μόνο ως προσωρινή λύση. Υπέρ της λύσης του παλιού νοσοκομείου τάχθηκε και ο προϊστάμενος των σχολικών συμβούλων Σώζων Παπαβλασόπουλος.Χθες, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου με τον οποίο συζήτησε την «κάθετη»  διαφωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας στις συνενώσεις σχολείων καθώς και το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση που το ΣτΕ δεν εγκρίνει τελικά τα μαθητικά δρομολόγια. Ο κ.  Σπύρου δήλωσε από την πλευρά του ότι αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τα δρομολόγια, το κράτος  πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του αλλιώς θα δημιουργηθεί μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα με τους γονείς να είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν καθημερινά οι ίδιοι τα παιδιά τους   σε απόσταση 

ERT.NEWS.GR