Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΤΖΕΛΑΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ


Με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα.. 
Η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κα Άντζελα Γκερέκου πραγματοποίησε χθες επίσκεψη συνεργασίας με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Μανώλη Όθωνα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την αστυνομική και πυροσβεστική υπηρεσία της Κέρκυρας. Τα κυριότερα από αυτά ήταν η ενίσχυση του προσωπικού των υπηρεσιών, η αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου Θιναλίων,  η ολοκλήρωση της μελέτης για την ενεργητική πυροπροστασία της Παλιάς Πόλης, και η αγορά πυροσβεστικού πλοιαρίου για την ενίσχυση της πυρασφάλειας των Διαποντίων Νήσων και των δυσπρόσιτων περιοχών. 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δυο υπηρεσίες. Όπως εξήγησε η κα Γκερέκου, η κτιριακή πολυδιάσπαση των υπηρεσιών δυσχεραίνει το έργο τους ενώ παράλληλα η απουσία ιδιόκτητων κτιρίων  επιβαρύνει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό.
Από την πλευρά του ο κος Όθωνας ενημέρωσε την κα Γκερέκου ότι το Υπουργείο έχει δεσμεύσει ένα ποσό της τάξεως των 9.000.000 ευρώ για την κατασκευή σύγχρονου αστυνομικού μεγάρου με την προϋπόθεση ότι οι τοπικοί φορείς θα συνεισφέρουν στην παραχώρηση του κατάλληλου οικοπέδου. Επιπλέον, το Υπουργείο βλέπει θετικά την παραχώρηση τμήματος του παλιού νοσοκομείου για την μεταστέγαση του πρώτου Πυροσβεστικού Σταθμού, καλύπτοντας το απαραίτητο ποσό για τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου.. Για το θέμα αυτό η κα Γκερέκου,  θα προσκαλέσει σε σύσκεψη όλους τους συναρμόδιους φορείς την ερχόμενη εβδομάδα.
  
Και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη
Επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Κώστα Σκανδαλίδη πραγματοποίησε σήμερα η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κα Άντζελα Γκερέκου. Σκοπός της επίσκεψης της Βουλευτού ήταν η ενημέρωση του Υπουργού σχετικά με την πρόσφατη δράση της ΕΑΣ Αγρινίου στην Κέρκυρα.  Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: 

Με αφορμή ερωτήματα δικαιούχων Ενιαίας Ενίσχυσης του Νομού Κέρκυρας σχετικά με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων 2011 και την υποβολή της δήλωσης καλλιέργειας ΕΛΓΑ 2011, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει:
  1. Η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης 2011 θα γίνει δωρεάν για όλους τους δικαιούχους και αποτελεί αντικείμενο διεθνούς διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.
  2. Για όσους δικαιούχους θέλουν να υποβάλλουν αιτήσεις ενεργοποίησης δικαιωμάτων χωρίς μεταβολές μπορούν από 24.01.2011 να το κάνουν υποβάλλοντας την αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που λειτουργεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ http://www.opekepe.gr/eae2011.asp εντελώς δωρεάν, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν.
  3. Κανείς δεν δικαιούται αυτή τη στιγμή να συλλέγει αιτήσεις με αμοιβή για τις αιτήσεις ενεργοποίησης δικαιωμάτων των αγροτών από τη στιγμή που η διαδικασία του διαγωνισμού είναι σε εξέλιξη.