Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΑΛΟΓΑΚΙ

           Την Λάρισα γύρισε.....  στην Β Εθνική!
Η κόμισσα της Κέρκυρας νίκησε με σκορ 1-0 την Α.Ε ΛΑΡΙΣΑ και έκανε πολύ μεγάλο βήμα για την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου,ενω έφερε σε πολύ δεινή ΄θέση την ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ που δεν αποφύγει τον υποβιβασμό όπως δείχνουν τα πράγματα.

Κέρκυρα-ΑΕΛ 1-0

Σπουδαία βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η Κέρκυρα η οποία επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ στο "Νησί" και αποσπάστηκε σημαντικά από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο νεαποκτηθείς, Μαζνόφ, ήταν ο σκόρερ του τέρματος Ο Σκοπιανός πραγματοποίησε ονειρικό ντεμπούτο για τους "Φαίακες" και έστειλε την ΑΕΛ με το ένα πόδι στην...Β' Εθνική. Κάκιστοι οι "βυσσινί", ελάχιστες ευκαιρίες στο παιχνίδι

            ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕ.... ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ 

Ένα πέναλτι-εφεύρεση στην Τρίπολη για τον Ολυμπιακό, ένα γκολ του Μήτρογλου στην Νέα Σμύρνη, οι χαμένες ευκαιρίες του Σισέ και η τραγική εικόνα της ΑΕΚ στο ντροπιαστικό 0-4 από τον Ολυμπιακό Βόλου "σημάδεψαν" την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Μεγάλη νίκη για την Καβάλα επί του Ηρακλή, σπουδαίο "διπλό" για Ατρόμητο στις Σέρρες.
Οι "ερυθρόλευκοι" έφυγαν με το διπλό από την Τρίπολη χάρη σε πέναλτι που ανακάλυψε ο Κουκουλάκης σε μαρκάρισμα του Ορόθκο στον Φουστέρ στο 30'. Πέναλτι που δεν..χάρισε ο Ισπανός μέσος του Ουλμπιακού και σκοραρε το γκολ της νίκης για την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να περάσει από τη Νέα Σμύρνη με αποτέλεσμα να δυσκολέψει την υπόθεση τίτλο, καθώς η διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό αυξήθηκε στο -7! Το αποτέλεσμα της αγωνιστικής ωστόσο ανήκει στον Ολυμπιακό Βόλου, ή καλύτερα στην ΑΕΚ. Οι "κιτρινόμαυροι" γνώρισαν ντροπιαστική ήττα με σκορ 0-4 από τους Βολιώτες στο ΟΑΚΑ και πήγαν όχι εκατό βήματα αλλά εκατό χρόνια πίσω στην "εποχή Χιμένεθ".

Πλέον το πρωτάθλημα παίρνει "ερυθρόλευκο" χρώμα με τους παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του Παναθηναϊκού.

Αστέρας Τρίπολης-ΟΣΦΠ 0-1

Την έβδομη συνεχόμενη νίκη του έξω από το λεκανοπέδιο πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε αλώβητος από την Τρίπολη επικρατώντας με 0-1 του Αστέρα χάρη σε γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 30' της αναμέτρησης με, λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι.


                         Θαμμένος θησαυρός 20 δις ευρώ



'Τα κοιτάσματα χρυσού, άργυρου, χαλκού, νικελίου και χρώμιου της Βόρειας Ελλάδας ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ και μπορούν να δώσουν δουλειές και να μας βγάλουν από την κρίση''
 Αποκαλύπτει μάλιστα πως η απραξία στερεί από την περιοχή επενδύσεις τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση, αλλά και τη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας αφού ήδη υπάρχουν δύο πολύ σοβαρές προτάσεις, έτοιμες να φέρουν άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα, για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού στην Ολυμπιάδα, στο Στρατώνι και στο Πέραμα της Θράκης.
 Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΙΓΜΕ η Ελλάδα είναι πρώτη παγκοσμίως στα κοιτάσματα και στην παραγωγή νικελίου, λευκολίθου, χουντίτη και επίσης έρχεται πρώτη στην Ε.Ε. στην παραγωγή νικελίου, βωξίτη, αλουμίνας, ψευδαργύρου, χρωμίτη και μάλιστα τα ελληνικά κοιτάσματα είναι πολύ καλής ποιότητας, πλούσια σε περιεκτικότητα και ακολουθούν η Φινλανδία και η Γαλλία, οι οποίες παράγουν όσες ποσότητες παράγουμε κι εμείς.
 Ήδη η αξιοποίηση των, λιγότερο ευγενών, βιομηχανικών ορυκτών στη χώρα μας αποφέρει τεράστια κέρδη στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται , σε βαθμό που όχι απλά να αντιστέκονται στη κρίση αλλά να σημμειώνουν το 2010 αυξήσεις κύκλου εργασιών 20-30% σε σχέση με το 2009.
 Πρόκειται για όλα τα υπόλοιπα ορυκτά τα οποία λόγω των φυσικών και άλλων ιδιοτήτων τους μπορούν να αξιοποιηθούν σε πληθώρα βιομηχανικών εφαρμογών, όπως η τσιμεντοβιομηχανία, οι κατασκευές, η χαλυβουργία, η γεωργία, οι βιομηχανίες χημικών, χαρτιού, καλλυντικών, η βιομηχανία πλαστικών και χρωμάτων, η βιομηχανία πλακιδίων, ειδών υγιεινής και κεραμικών, η βιομηχανία τροφίμων.
 Τα πιο γνωστά από ναυτά είναι ο Περλίτης Μήλου, ο μπεντονίτης Κιμώλου, κίσσηρις Γυαλιού, ποζολάνη Πέλλας, ατταπουλγίτης Κοζάνης, τάλκης Δράμας, χαλαζίας Θεσσαλονίκης.
Οι δυνατότητες για τη χώρα μας είναι τεράστιες και είναι η ενδεικτικό το παράδειγμα της παραγωγή του μπεντονίτη, που μέσα σε λίγους μήνες έχει φτάσει σε ύψη ρεκόρ, των 1.420.000 τόνων, επιστρέφοντας σε επίπεδα όχι μόνο πριν από την κρίση αλλά και ψηλότερα του 2006, χρονιά ορόσημο για τη διεθνή βιομηχανία ορυκτών πρώτων υλών!
NEWSIT.GR