Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !


Αναστελονται με νόμο για χρέη προς τις τράπεζες έως 200 .000 Ευρώ!

banks_logo.jpgΚυρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες, που δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ.
Μοναδική ένταση ήταν το «παρών» του ΚΚΕ το οποίο διευκρίνισε πως αξιώνει από την κυβέρνηση το μείζον και όχι το έλασσον.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς δεσμεύτηκε επιπροσθέτως να υπάρξει και αναμόρφωση του νόμου για την προστασία του καταναλωτή, ως πρόσθετη θωράκιση των οφειλετών απέναντι σε υπερβάσεις του τραπεζικού συστήματος.
«Με τη ρύθμιση που φέρνουμε, θέλουμε να δώσουμε προστασία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής, για την καλύτερη δυνατή διευθέτηση των οφειλών τους» ανέφερε ο κ. Κουσελάς. Από πλευράς αντιπολίτευσης, ειδικά της ελάσσονος, διατυπώθηκαν αρκετές ενστάσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης στο να αντιμετωπίσει την υπερσυσσώρευση των χρεών.
Στην Επιτροπή, υπερψηφίστηκε και το νομοσχέδιο, με το οποίο κυρώνεται η Ευρω-ελβετική συμφωνία για επέκταση της δικαστικής συνεργασίας των δύο πλευρών, σε υποθέσεις απάτης και κάθε άλλης παράνομης δραστηριότητας, «συμπεριλαμβανομένων των τελωνειακών παραβάσεων, καθώς και των φορολογικών παραβάσεων στον τομέα των έμμεσων φόρων, στο πλαίσιο του εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών».
ΠΗΓΗ:ΚΕFALONIAPRESS.GR