Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ;

                                      Λάβρος ; Κατά πάντων.........
Ο Γιάννης Μπάνος με ανακοίνωσή του που δημοσιεύουμε πιο κάτω, αφού πρώτα έκανε ηγετική εμφάνιση στην κοπή της πίτας  του συνδέσμου διαιτητών Κέρκυρας, μιλάει για όλους και για όλα.
Για την σφαγή του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ στην Ξάνθη, για τις καρατομήσεις των Κερκυραίων διαιτητών στις επαγγελματικές κατηγορίες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, ενώ αφήνει πολλά ερωτηματικά για το ανήμπορο να προστατέψει τα συμφέροντα του Κερκυραϊκού Ποδοσφαίρου ΔΣ της ΕΠΣΚ
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΝΟΥ
Λέγεται και «σιωπή των αμνών» ή «σιγή ραδίου» ή «άκρα του τάφου σιωπή». Όπως και να ονομαστεί είναι σιωπή εκκωφαντική, σιωπή που δεν αρμόζει σε ένα δευτεροβάθμιο Όργανο όπως η Ε.Π.Σ. Κέρκυρας.
Τα όσα συντελούνται σήμερα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο δεν επιτρέπουν απάθεια ούτε αποχή από τα γεγονότα, διότι εκτός των άλλων ελλοχεύει ο κίνδυνος ταύτισης ή και συνενοχής, με γεγονότα που δεν τιμούν την Ε.Π.Ο. αλλά και τις Ενώσεις.
Που είναι η βούληση της Ε.Π.Ο. να ασχοληθεί δυναμικά με την αρρώστια που κατατρώει τα σωθικά του ποδοσφαίρου, δηλαδή το περίφημο στοίχημα; Που είναι η ελάχιστη υποχρέωση της για γνωστοποίηση στον φίλαθλο κόσμο της υπόθεσης των στημένων αγώνων που παρέδωσε η UEFA; Οι γνωστές καλένδες είναι η λύση; Όλες οι χώρες που έχουν εμπλακεί έχουν δημοσιοποιήσει το σύνολο της υπόθεσης και πήραν άμεσα μέτρα, μόνο η Ε.Π.Ο. έκρινε ότι η λύση θα δοθεί εκτός δημοσιότητας.
Υπάρχει Έλληνας που να μην πιστεύει ότι το πάρτι του στοιχήματος και των πιθανών στημένων αγώνων συνεχίζεται; Υπάρχει Έλληνας που να μην πιστεύει ότι πιθανότατα οι ίδιοι άνθρωποι που κανείς μέχρι σήμερα δεν ακούμπησε εμπλέκονται και σε νέες υποθέσεις ίδιες με αυτές που η UEFA ζήτησε την έρευνά τους; 
Ποια τελικά είναι και η θέση της Ε.Π.Σ. για την υπόθεση μέχρι σήμερα δεν έχει ακουστεί ξεκάθαρα. Γιατί τόση σιωπή; Που είναι η καθαρή δημόσια έγγραφη θέση της προς την Ε.Π.Ο. για όσα συμβαίνουν; Που ήταν και είναι η δυναμική αντίδραση της Ε.Π.Σ. όταν καρατομήθηκαν από τους πίνακες της Β΄ Εθνικής τρεις Κερκυραίοι, ένας διαιτητής και δύο βοηθοί; Ποια ήταν η αντίσταση της Ε.Π.Σ. όταν καρατομήθηκε πρόσφατα, εν μία νυκτί ο επόπτης Α΄ Εθνικής Τρύφωνας Σπύρος έστω και αν όντως έκανε σοβαρότατο λάθος; Ήταν άραγε ο μοναδικός που έκανε λάθος; Ή αποδέχεται ότι ισχύει το δίκαιο του κάθε ισχυρού όπως αυτό κατά περίπτωση εκφράζεται; Που είναι η αδιαπραγμάτευτη θέση της ότι η αρμόδια επιτροπή διαιτησίας και κατ’ επέκταση η Ε.Π.Ο. έχει θεσμικό ρόλο και μέσα απ’ αυτόν πρέπει να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα; Η καρατόμηση Τρύφωνα θα ισχύει και για κάθε διαιτητή ή βοηθό που κάνουν λάθος στο μέλλον; Ποιος τελικά είναι ο ρόλος της Ε.Π.Ο.; Τι πραγματικά υπηρετεί; Ποιος είναι ο ρόλος της Επιτροπής Διαιτησίας και τι πραγματικά υπηρετεί;
Ποιος τελικά είναι ο ρόλος της Ε.Π.Σ. γιατί σιωπά, και τι πραγματικά υπηρετεί; Προκύπτει από πουθενά η ύπαρξη κάποιας φωνής διαμαρτυρίας ή οποιασδήποτε αντίστασης σε όσα συμβαίνουν;
Θα εξακολουθήσει να παραμείνει σιωπηλή και απαθής μετά τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στην Ξάνθη σε βάρος της Π.Α.Ε. του νησιού; Θα φρεσκάρω την μνήμη τους υπενθυμίζοντας ότι τρεις φορές μέχρι σήμερα τα τελευταία χρόνια η Ξάνθη του κ. Πανόπουλου έτυχε να στιγματίσει αρνητικά την πορεία του Σωματείου μας με γεγονότα που ούτε ερευνήθηκαν ούτε πάρθηκαν στοιχειώδη μέτρα να μην επαναληφθούν. Θα αναφερθώ μόνο σε γεγονότα για να αποφύγω και άλλη μία μήνυση σε βάρος μου.
Πρώτο, το παιχνίδι με διαιτητή τον αξιομνημόνευτο κ. Μαζαράκης εκ Κεφαλληνίας ορμώμενο που πρόσφατα ορίστηκε και παρατηρητής σε αγώνα της Π.Α.Ε. για να εκμεταλλευτεί η Ε.Π.Ο. τις πλούσιες εμπειρίες του ως διαιτητής. Τρεις αποβολές και άλλες δύο τρεις τιμωρίες παικτών από το φύλλο αγώνα, ένα περίεργο αποτέλεσμα. Παραπέμπω στα όσα γράφτηκαν στο σύνολο του τύπου της εποχής. Ακολούθησε η κατάρρευση της Π.Α.Ε.
Δεύτερο, η αλήστου μνήμης αγώνες, Ξάνθη-Ηρακλής (διπλό) και την ίδια μέρα τελευταία αγωνιστική δηλαδή Καλαμαριά-Λάρισα (διπλό).Ως δια μαγείας η Π.Α.Ε. του νησιού μας βρέθηκε στην Β΄ Εθνική έχοντας συγκεντρώσει 35 βαθμούς παρακαλώ. Παραπέμπω επίσης στο σύνολο του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου της εποχής.
Τρίτο, το Σάββατο που πέρασε ο διαιτητής Κουκουλάκης με σωρεία λαθών, 1 σε βάρος της Ξάνθης και δεκάδες σε βάρος της Π.Α.Ε.. του νησιού και το αποτέλεσμα καθόρισε και τρεις παίχτες αφαίρεσε από την ενδεκάδα του επόμενου σημαντικότατου αγώνα.
Το μέγα ερώτημα που γεννιέται τελικά αν η Ε.Π.Σ. Κέρκυρας είναι σε θέση να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντα του Κερκυραϊκού Ποδοσφαίρου αν έχει τις δυνατότητες την βούληση και τις ικανότητες να το πράξει. Ποιος επιτέλους θα χτυπήσει την γροθιά στο τραπέζι στα κέντρα των αποφάσεων και θα πει στον κ. Πιλάβιο και την Ε.Π.Ο. «μέχρι εδώ». Αν η μνήμη τους ασθενεί ας ανατρέξουν στο παρελθόν να δουν πως και πότε και ποιο αποτέλεσμα μπορεί να έχει μία γροθιά στο τραπέζι όταν το δίκαιο είναι με το μέρος σου.
Εκτός πια και αν ο ρόλος της Ε.Π.Σ. περιορίζεται στο να διαλυθεί ο τοπικός σύνδεσμος διαιτητών να φιμώνονται οι φωνές όσων θα μπορούσαν να γεννούν ιδέες και να δημιουργούν να μαζεύονται οι συνδρομές των διαιτητών ως έσοδο και κάθε Σαββατοκύριακο όπως διαρκώς καταγγέλλεται κάποια μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. αντί να βρίσκονται σε όλα τα γήπεδα του νομού και να διασφαλίζουν τα πρωταθλήματα της να ορίζονται παρατηρητές εκτός Κέρκυρας με αμοιβή το ύψος της οποίας δεν γνωρίζω.
Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τα τοπικά πρωταθλήματα βέβαια είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που αξίζει κανείς να σταθεί και να ψάξει.
ΜΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΦΙΛΑΘΛΟΣ
Ο Μ Ω Σ  ΑΓΑΠΗΤΈ  ΙΩΑΝΝΗ.......
Έχω κάποιες ενστάσεις και δεν θα μπορούσα να ησυχάσω αν δεν τις πω
Δεν ήσουν μέλος τόσα χρόνια στο ΔΣ της  ΕΠΣΚ ; Τόσα χρόνια εσείς δεν ψηφίζατε τους Γκαγκάτσηδες και τους άλλους που  φρόντιζαν για το καλό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και  είχαν τις αλήστου μνήμης παράγκες ;
Θυμάσαι η όχι;
Για ποιο ποδόσφαιρο μας μιλάς αυτό που είναι για δύο ρόλους;
 Κόκκινο η Πράσινο;


Νομίζεις πως ο κόσμος τρώει κουτόχορτο;
Όλα γίνονται για τα 20 000 000 εκατομμύρια ευρώ του  Champions League και το ξέρεις
Γιατί  να καλύψει δηλαδή η ένωση τον Τρύφωνα;
Έδωσε ένα πρωτάθλημα, αν το έκανε θα τους έπαιρναν για αστείους. Εσύ θα το έκανες η μιλάς επειδή δεν έχεις καμιά ευθύνη και λες ότι θέλεις;
Για ποια συμφέροντα του Κερκυραϊκού Ποδοσφαίρου μας μιλάς;
Αυτού του Κερκυραικού Ποδοσφαίρου που στην μεγαλύτερη ομάδα του νησιού δεν παίζει ούτε ένας Κερκυραίος;
Δεν γνωρίζεις για τις αποικίες των μεγάλων ομάδων και τα οικογενειακά φιλικά;
Δεν βλέπεις όταν έρχονται εδώ να παίξουν οι κόκκινοι η οι πράσινοι τους συνδέσμους τους,τις υποδοχές στα αεροδρόμια, Κερκυραίους που τους υποστηρίζουν φανατικά και όχι την ομάδα του νησιού τους;
Οι μόνοι που έχουν κίνδυνο είναι τα παιδιά μας που το λαϊκό άθλημα στην Ελλάδα έχει ξεπέσει τόσο όσο δεν μπορείς να φανταστείς, τα παιδιά μας Γιάννη μου που είναι φανατισμένα με την ομάδα του νησιού μας και κινδυνεύουν και όχι μόνο....
Δεν είναι αρμόδια η ΕΠΣΚ να διαμαρτυρηθεί για τα όσα έγιναν στην Ξάνθη, αλλά το ΔΣ της ΑΕ η ΠΑΕ  ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ, έχει  ΔΣ , Πρόεδρο, έννομο συμφέρον,αλλά ας μην πάει στην ΕΠΟ να τα κάνει όλα λίμπα όπως ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και της SUPER LEAGUE, ας πάει πολιτισμένα
Αφήστε τις Ανώνυμες εταιρείες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο του νησιού το ερασιτεχνικό εκεί που παίζεται το αληθινό ποδόσφαιρο,εκεί βλέπεις αληθινό θέαμα χωρίς συμφέροντα,εκεί παίζεται το ανιδιοτελή  ποδόσφαιρο  για την φανέλα και μόνο.
Εκεί που οι παράγοντες των ομάδων σπαταλούν  χρόνο και χρήμα ,στερώντας πολλές φορές την οικογένεια τους  ,με αντάλλαγμα την  ηθική ικανοποίηση, το όμορφο ποδόσφαιρο από την ομάδα τους, και την προβολή του χωριού τους η του τόπου τους.




Κατασκευάστε γήπεδα και βελτιώστε τα υπάρχοντα να παίζουν τα παιδιά της Κέρκυρας και να χαίρονται , ΕΊΝΑΙ  ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΆ


Αφήστε τους όλους αυτούς λοιπόν στην απαξίωση και ασχοληθείτε με τα παιδιά της Κέρκυρας. Αυτός είναι ο ρόλος σας και όχι οι καρέκλες σας ,οι φιέστες σας ,η ,η προσωπική σας προβολή.
ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ..


ΑΝ κάνω  λάθος να ζητήσω Δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ !

ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΒΡΕ ΓΙΑΝΝΗ
                                                                                                                                            Nikola Souris.

ΤΙΤΛΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ CORFU NEWSIT ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ Nikola Souris 
 ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟ CORFU PRESS