Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΝΤΑΦΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Τι είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στον συνταγματάρχη...

 Προειδοποίησε ο Καντάφι πως "οιαδήποτε επιβουλή κατά της ασφάλειας και της σταθερότητας της Λιβύης θα έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια της Βορείου Αφρικής".
Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από τη Λιβύη, έκαναν γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε την Τρίτη  τηλεφωνική επικοινωνία με τον συνταγματάρχη Καντάφι, ύστερα από πρωτοβουλία του δεύτερου.

Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πηγές, αφού άκουσε τις απόψεις του για τα συμβαίνοντα στη χώρα, υπογράμμισε στον συνταγματάρχη Καντάφι τη σημασία του Ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εξεύρεσης λύσης ώστε να αποφευχθεί η εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης και της βίας που προκαλεί αυξανόμενο αριθμό θυμάτων και εντείνει την πιθανότητα εμφυλίου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο της Λιβύης Jana, μετέδωσε νωρίτερα πως ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι προειδοποίησε σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εναντίον «οιασδήποτε επιβουλής» κατά της χώρας του.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως ο Καντάφι, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνδιάλεξης, προειδοποίησε πως «οιαδήποτε επιβουλή κατά της ασφάλειας και της σταθερότητας της Λιβύης θα έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια της Βορείου Αφρικής, στην περιφέρεια της Μεσογείου και στην Ευρώπη».

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα φίλη της Λιβύης και δύναται να διαβιβάσει τη συμβουλή αυτή στις χώρες της ΕΕ», αναφέρει στο τηλεγράφημά του το Jana, χωρίς να προσθέτει άλλη λεπτομέρεια, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
newsit.gr
                                                         ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ                          
                                                      Στις 9 Μαρτίου
Σαν σήμερα1796: Ο Ναπολέων Βοναπάρτης παντρεύεται την Ιωσηφίνα ντε Μποαρνέ.

1824: Αρχίζει ο πρώτος εμφύλιος πόλεμος των επαναστατημένων Ελλήνων.

1895: Πέθανε ο Λέοπολντ φον Ζάχερ Μάζοχ, αυστριακός συγγραφέας, από το όνομα του οποίου προέκυψε ο όρος «μαζοχισμός». [γεν. 27/1/1936]

1908: Ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Ίντερ Μιλάνου από διαφωνούντα μέλη της Μίλαν.

1921: Γεννήθηκε ο Δημήτρης Χορν, ηθοποιός. [θαν. 16/1/1998]

1925: Γεννήθηκε ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ποιητής. [θαν. 23/6/2005]

1934: Γεννήθηκε ο Γιούρι Γκαγκάριν, ρώσος κοσμοναύτης, ο πρώτος άνθρωπος που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. [θαν. 27/3/1968]

1941: Αρχίζει η εαρινή επίθεση των Ιταλών στο αλβανικό μέτωπο.

1956: Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος εκτοπίζεται από τους Άγγλους στις Σεϋχέλλες ως τρομοκράτης.

1979: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της σατιρικής εφημερίδας «Το Ποντίκι».

1994: Πέθανε ο Τσαρλς Μπουκόβσκι, ο «μέθυσος» των αμερικανικών γραμμάτων. [γεν. 16/8/1920]

2006: Πέθανε ο Τζον Προφιούμο, βρετανός πρώην υπουργός Πολέμου, πρωταγωνιστής του «Σκανδάλου Προφιούμο». [γεν. 30/1/1915]

Πηγή;
 sansimera.gr