Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ



Υπό την προεδρία του Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής. 

Εισηγητικά ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την  στοχευμένη προβολή που πραγματοποιούν άλλες χώρες αλλά και προορισμοί από την Ελλάδα στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις και ζήτησε συστράτευση όλων προκειμένου η Κέρκυρα να κατακτήσει το μερίδιο της, στην τουριστική αγορά. Στο πλαίσιο των δράσεων και αξιοποιώντας επαφές και δημόσιες σχέσεις τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής αποφάσισαν:
1. Την ανάπτυξη προγράμματος συνεργασίας με την αεροπορική εταιρεία Low Cost «Rynair», η οποία ήδη πραγματοποιεί πτήσεις σε άλλα νησιά της Ελλάδας.
2. Την φιλοξενία στην Κέρκυρα συνεδρίου 700 περίπου Ιταλών τουριστικών πρακτόρων, για το διάστημα 4 – 8 Μαΐου 2011. Ήδη έχει εξασφαλιστεί ότι στη συγκεκριμένη δράση θα συνεισφέρουν όλοι οι φορείς της Κέρκυρας, με τη μορφή χορηγίας δωματίων διαμονής, μετακίνησης με τουριστικά λεωφορεία, παράθεσης γευμάτων και ξενάγησης. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει εγγράφως από τον υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Νικητιάδη οικονομική συμβολή.
Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, συνομολόγησαν ότι δεν πρέπει τίποτα να αφήνεται στην τύχη και όποια πρόταση για συνεργασία υπάρχει στον τουριστικό τομέα πρέπει να τυγχάνει αξιοποίησης, καθώς η οικονομική κρίση, ο έντονος ανταγωνισμός και η αδράνεια σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία για το μέλλον του κερκυραϊκού τουρισμού.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν επίσης παρεμβάσεις από την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σ. Λίβερη και τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης Νικ. Ζερβό για τα προβλήματα των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.
Επίσης όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Δημήτρης Χαρίτος η Cyprus airways αναμένεται να ξεκινήσει από το καλοκαίρι πτήσεις από τη Λάρνακα προς το Λονδίνο μέσω Κέρκυρας. Παράλληλα ο κ. Χαρίτος , ανέφερε ότι συνεχίζεται η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών από το σύνδεσμο έτσι ώστε να ασκηθεί πίεση στην εταιρεία easy jet  να συνεχίσει  τις πτήσεις από τη Βρετανία προς την Κέρκυρα και το χειμώνα, σε μια προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.
ΕΡΤ-σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ-Λυκούργος Σκιαδόπουλος