Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

 Στην Κέρκυρα ο Τάσος Αποστολόπουλος....
Στην Κέρκυρα ήταν σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος ο οποίος αρχικά, συναντήθηκε με τον αιρετό Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρου Σπύρου με αντικείμενο την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013 τριών σημαντικών έργων της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών, τα οποία έχουν αξιολογηθεί θετικά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.
Πρόκειται για  την αποκατάσταση του θεάτρου Φοίνικας, τις μελέτες ολοκληρωμένων σχεδίων αστικής ανάπτυξης της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, της Λευκαδας, του Αργοστολίου και της Ζακύνθου και το δίκτυο ύδρευσης της χαμηλής ζώνης του Αργοστολίου. Όλα τα παραπάνω εντασσόμενα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 78,88%.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΠΑΞΩΝ
Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης συναντήθηκε με το Δήμαρχος. Στη συνάντηση ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Αποστολόπουλο για σειρά ζητημάτων της Κέρκυρας, όπως τις υποδομές, την παράκαμψη αεροδρομίου, την καθαριότητα και την ανακύκλωση και ζήτησε την συνεργασία του προκειμένου ο Δήμος να τύχει χρηματοδοτήσεων για τους τομείς αυτούς.
Συνάντηση είχε ο κος Αποστολόπουλος και με τον Δήμαρχο Παξών Σπύρο Μπογδάνο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Παξοί, η επίλυση των οποίων είναι αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο Δήμαρχος κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα να επισκεφτεί τους Παξούς κατά το επόμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ:ERT.GR