Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ:ΕΚΤΑΚΤΟ! ΟΧΙ ΣΤΟ...

...χαράτσι των τελών κυκλοφορίας!

Για το άθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο της Αιτωλoακαρνανιας.
Το κράτος ζητά και αυξημένα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινητων.

Είναι αξιοπρέπεια να μη πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας σε αυτούς που μας χρέωσαν. Δείτε πως δεν πληρώνουν στην Κέρκυρα το χαράτσι των τελών κυκλοφορίας. Το αρχικό κείμενο είναι του Γ. Καλούδη, δικηγόρου, τ. Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, νυν περιφ. Συμβούλου Ιονίων Νήσων.

To κράτος ζητάει αυτές τις ημέρες προκαταβολικά, όπως...

... κάθε χρόνο, τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων για το 2012, ποσό σημαντικό για κάθε ιδιοκτήτη οχήματος, ιδιαίτερα αυξημένο φέτος λόγω μνημονίου.
Τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλη ανταποδοτικά, δηλαδή το σύνολο του ποσού που εισπράττεται πρέπει να διατίθεται για κατασκευή νέων δρόμων και τη συντήρηση και τη βελτίωση των παλιών δρόμων στον τόπο είσπραξης.
Το κράτος πέρυσι εισέπραξε για τέλη κυκλοφορίας ένα ιλιγγιώδες ποσό των διακοσίων εκατομμυρίων (200.000.000) ευρώ περίπου και είναι αμφίβολο εάν από αυτό επέστρεψε δύο (2) εκατομμύρια ευρώ για οδοποιία κ.λ.π. !!! Στην Αιτωλ/νία σταμάτησαν όλα τα έργα οδοποιίας τι τελικά πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων; 
Εάν ο Περιφερειάρχης ή άλλος κρατικός αξιωματούχος ή επαγγελματίας πολιτικός διαθέτει άλλα, αναλυτικά όμως και τεκμηριωμένα στοιχεία, η δημοσιότητα τους περιμένει.
Όλοι οι δρόμοι στην Αιτωλ/νία είναι άθλιοι, γεγονός που να θρηνούμε καθημερινά θύματα της ασφάλτου. Το εθνικό, επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι σκέτες καρμανιόλες. 
Το εσωτερικό δίκτυο του νομού καθώς και των Δήμων, εκτός ότι έχουν ........
κατασκευαστεί εδώ και 40 χρόνια (από το 1965), το 90% είναι, άθλιοι δρόμοι, χωρίς συντήρηση και μόνο τα μπαλώματα που γίνονται συμβάλουν και αυτά ακόμα περισσότερα στα ατυχήματα και την κακογουστιά. Από την έξοδο της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου έως τη Βόνιτσα, τον Βάλτο, τις μεγάλες πόλεις και τα χωριά του νομού, γεμάτοι λακκούβες και με σαμάρια από κακοκατασκευές, γκρεμίσματα στις άκρες που τους στενεύουν ακόμα περισσότερο, χωρίς σήμανση, χωρίς φωτισμό, μία κατάσταση απερίγραπτη, όχι άμοιρη ευθυνών για τους πολλούς θανάτους, κάθε χρόνο σε τροχαία, μία κατάσταση μαρτύριο και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ για τους πληρωτές των φόρων που τρέχουν συνεχώς στις αντιπροσωπείες ανταλλακτικών και στα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων!!! 
Δεν είναι απλά άθλιοι δρόμοι, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, και μας ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΙΧΝΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗΣ !!!

Οι δρόμοι μας έχουν γεμίσει από εκκλησάκια αδικοχαμένων.Ποιο ποσόν έχει διατεθεί από τα τέλη που πληρώνουν οι οδηγοί της Αιτωλ/νίας, συγκεκριμένα της βόρειας πλευρά της Τριχωνίδας, όπου θρηνεί η περιοχή αυτή μεγάλο αριθμό νεκρών και σχεδόν κάθε μέρα στο δρόμο της Ν. Αβώρανης έχουμε και ένα τροχαίο; Είναι αντίστοιχες οι υπηρεσίες της ΔΕΣΕ Πατρών με τα ποσά που εισπράττονται από τα τέλη κάθε χρόνο για την κατάσταση του άθλιου εθνικού οδικού δικτύου του νομού; 
Απέναντι σε αυτήν την, από πολλών ετών, εγκατάλειψη και καταλήστευση των πόλεων και των χωριών της Αιτωλοακαρνανίας από το αθηνοκεντρικό κράτος και τη συνεχή χειροτέρευση της ζωής μας,
Απέναντι στις συνεχείς απατηλές υποσχέσεις των Αθηνοκεντρικών, και των ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΩΝ Καρεκλοκένταυρων που δεν ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ποια πρέπει να είναι η απάντηση; !

Απέναντι στην αδιαφορία ή στην έλλειψη ικανοτήτων του πολιτικού προσωπικού του νομού, καθώς και των πολιτικών δυνάμεων που έχουν και τη κυρίαρχη ευθύνη ως κυβερνητική εξουσία να φέρουν μέρος των χρημάτων που πληρώνουμε πίσω στον τόπο που ζούμε ισομερώς σε όλων το νομό μας κατ’ αντιστοιχία, για νάχουμε αξιοπρεπείς δρόμους, δεν οφείλουμε να αντιδράσουμε και να δράσουμε θετικά! 

Οι βουλευτές ενδιαφέρονται πρωτίστως να βολεύουν τους δικούς τους ανθρώπους μετατρεπόμενοι σε βολευτές και όχι σε υπηρέτες της Αιτωλ/νίας και του λαού.
Η αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε χειμερία νάρκη και όταν παρεμβαίνει τα κάνει ακόμα χειρότερα από τον ανορθολογικό τρόπο διαχείρισης των πόρων και την προχειρότητα και ανευθυνότητα που τη διακρίνει στα δημόσια έργα. Απών από την διεκδίκηση από το κράτος της διαχείρισης-μεταβίβασης των ανταποδοτικών τοπικών φόρων υπέρ των πολιτών αφού και οι δήμαρχοι φορομπηχτική πολιτική κάνουν. Αν έκαναν κοινωνική πολιτική δεν θα έκοβαν το νερό σε φτωχές και πολύτεκνες οικογένειες. Δεν μπορεί να κρύβεται ο δήμαρχος Αγρινίου πίσω από συντεχνιακές λογικές και ύποπτους λεκτικούς διαχωρισμούς των πολιτών και μαζί με την κρατικοδίαιτη ΚΕΔΕ να μην έχουν πάρει πολιτική πρωτοβουλία ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και σε κάθε αντικοινωνικό και ισοπεδωτικό φόρο που φτωχαίνουν τους δημότες τους. 
Έχουμε υποχρέωση και δικαίωμα ως ενεργοί πολίτες να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε γιατί οι εκπρόσωποί μας δεν έχουν αγωνιστεί για να σταματήσει ο κατήφορος της εγκατάλειψης των χωριών μας. Εδώ στην Αιτωλοακαρνανία τα κεφαλοχώρια δεν έχουν συγκοινωνία το Σαββατοκύριακο και από την άλλοι επιδοτούνται οι ιδιωτικές αστικές εταιρείες με τεράστια ποσά για το έργο της μεταφοράς των πολιτών, ενώ οι πολίτες πληρώνουν (όταν έχουν) το αντίτιμο του ακριβού εισιτήριου που έχουν επιβάλει οι ιδιώτες ως επικαρπία του δημόσιου αγαθού της συγκοινωνίας που θα έπρεπε να είναι δωρεάν και τους έχει παραχωρηθεί!

Πολίτες σημαίνει ότι αγωνιζόμαστε για το τόπο μας, για να βελτιώνεται η θέση μας και όχι να χειροτερεύει η θέση μας.
Η ακροτελεύτια διάταξη του άρθρου 120 του Συντάγματος ρητά ορίζει στη παράγραφο 2 ότι «Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στη Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων» και στη παρ. 4 «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων» 
Ασκώ τα δικαιώματά μου απέναντι σε ένα διαχρονικά ανάλγητο αστικό αθηνοκεντρικό κράτος που χρεοκόπησε τη χώρα και απέναντι σε φοροεισπράκτορες που κάνουν κατάχρηση εξουσίας και απομυζούν τον πλούτο μας κάνοντάς μας κάθε ημέρα φτωχότερους και σαν Αιτωλοακαρνάνες και σαν άτομα.
Να μην πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας για δρόμους άθλιους, γεμάτους κρατήρες και σαμάρια, επικίνδυνους κάθε μέρα κάθε ώρα κάθε λεπτό που στέρησαν την πολυπόθητη ανάπτυξης της περιοχής μας.
Είναι δικαίωμά μας και υποχρέωσή μας.
Έχουμε ισχυρό νομικό οπλοστάσιο.
Να μην πληρώσουμε το ζητούμενο από το κράτος ποσό για τέλη κυκλοφορίας, αφού το ίδιο, δια των φυσικών προσώπων-εκπροσώπων του, ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ τον ανταποδοτικό τους χαραχτήρα και κάθε χρόνο μας κλέβει και μας υποβαθμίζει. Ένας από τους 10 λόγους που κάθε χρόνο μειώνεται ο πληθυσμός του νομού και έχει αφεθεί στην εγκατάλειψη είναι το άθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο!
Θα καταβάλλουμε όλοι την τελευταία εβδομάδα στο Ταμείο Παρακαταθηκών ΕΝΑ (1) ΜΟΝΟΝ ΕΥΡΩ, γιατί τόσο αξίζουν οι άθλιοι δρόμοι της περιοχής της Αιτωλ/νίας και της Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Όπως συνεχώς τα τελευταία 4 χρόνια, πράττει ο Γιώργος Καλούδης, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας και υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων με ανεξάρτητο συνδυασμό, νυν περιφερειακός σύμβουλος ΠΙΝ, Δικηγόρος Αρείου Πάγου και Σ.τ.Ε. καταβάλει μόνο ένα (1) ευρώ στο Τ.Π.κΔ. Γιατί δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να μας εξαπατούν, να μας ληστεύουν το μόχθο μας και να στερούν από τα παιδιά μας βασικά αγαθά.

Αυτό πρέπει να πράξουμε και εμείς και να αντιδράσουμε μην υπακούοντας στις σειρήνες από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και την τρομοκράτηση που θέλουν να περάσουν για την χειραγώγησης και υποταγεί των πολιτών με τη δήθεν νομιμοφροσύνη στο αστικό σύστημα, στους τροϊκανούς κατακτητές της χώρας μας και στους προσκυνημένους – πρόθυμους. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας των κινημάτων και των πολιτών για την ανατροπή αυτού του σάπιου διεφθαρμένου συστήματος και των εκφραστών του οφείλουμε εδώ και τώρα να πάρουμε τις ανάλογες πρωτοβουλίες ενημέρωση και μη πληρωμής του χαρατσιού των τελών κυκλοφορίας και να μην παραδώσουμε τις πινακίδες των αυτοκινήτων που με αγώνα ο κάθε συμπολίτης μας έχει πάρει!

Πολίτης σημαίνει σκέφτομαι, εκφράζομαι, αναπτύσσω δράση και δεν είμαι υπάλληλος κανενός.

Για να μάθουν να μας υπολογίζουν και να μας σέβονται οι εισπράκτορες και διαχειριστές των φόρων που εμείς πληρώνουμε!
Ζητάμε το 60 % των φόρων και τελών που εισπράττονται από το νομό μας, να παραμένουν σε μας και να γίνεται διαχείρισή τους με απόλυτη διαφάνεια.
Εάν και εφόσον ανάλγητοι κρατικοί αξιωματούχοι ή διωκτικοί μηχανισμοί –αστυνομικοί- επιβάλλουν κυρώσεις, τότε θα προσβάλλουμε τις διοικητικές πράξεις τους στα Δικαστήρια, όπου θα καταπέσουν. Οι φόροι είναι πράξης των κρατούντων την τάξη η αντίδραση είναι ανυπακοή στην αδικία και την ληστρική εκμετάλλευση του λαού.

«Το ζήτημα πια έχει τεθεί:
Ή θα εξακολουθούμε να γονατίζουμε.
ή θα σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασο
απέναντί τους».

Μ. Κατσαρός, ο.π