Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΘΑ...ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Μετά από μία ταραγμένη συνεδρίαση που διήρκεσε 12 ώρες, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε... να ξανασυνεδριάσει στις 4 Ιανουαρίου, καθώς το θέμα της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολο απ΄όσο αφελώς περίμεναν οι επίδοξοι διάδοχοι του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο ίδιος, όπως περίμεναν αυτοί που τον γνωρίζουν καλά, δεν άνοιξε ούτε χθες τα (περίφημα) χαρτιά του σχετικά με τις προθέσεις του. Στις μακροσκελείς τοποθετήσεις του, ανοίγοντας και κλείνοντας τη συνεδρίαση, αναφέρθηκε εκτενώς στην...


... διακυβέρνησή του –την οποία υπερασπίσθηκε, φυσικά, παρά τα «λάθη»– ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει ο ίδιος «το εξιλαστήριο θύμα», μίλησε για... εντολή τετραετίας στο ΠΑΣΟΚ, απέρριψε την πρόταση Βενιζέλου να έχει λήξει το θέμα της ηγεσίας στις επόμενες δύο εβδομάδες (καθώς, όπως είπε, το διάστημα αυτό θα είναι κρίσιμο για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, για PSI κλπ.), δεσμεύθηκε ότι θα πράξει το καθήκον του και, κάπου στις 4πμ, ανανέωσε το ραντεβού του οργάνου για τις 4 Ιανουαρίου.

Οπως επίσης αναμενόταν, οι «κορυφαίοι» ξέσπασαν ζητώντας επιτάχυνση των διαδικασιών και «καθαρές λύσεις».
Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να αρνήθηκε τη διαρχία (σ.σ. άλλος πρόεδρος-άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός), ενώ υπερασπίσθηκε το άμεσο κλείσιμο της εκκρεμότητας παρουσιάζοντας τον εαυτό του... περίπου ως Ιφιγένεια στην αντίθετη περίπτωση, λέγοντας πως ενώ ο ίδιος θα τρέχει για τις διαπραγματεύσεις, «κάποιοι άλλοι» που επίσης θα διεκδικούν την ηγεσία θα κάνουν ασφαλή εκστρατεία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ρώτησε καυστικά τον κ.Παπανδρέου ποιο ακριβώς είναι το καθήκον που δεσμεύεται ότι θα κάνει αφού δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του, ενώ δέχθηκε να κλείσει η όλη διαδικασία κάπου τον Φεβρουάριο.

Ανάδειξη προέδρου αφού «κλειδώσουν» PSI και δανειακή σύμβαση ζήτησε κι ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης –ο μοναδικός «δελφίνος» που έχει ήδη δηλώσει δημοσίως ότι θα διεκδικήσει το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ– ζήτησε σε έντονο ύφος να κλείσει το θέμα της ηγεσίας πριν από τις εθνικές εκλογές και, μάλιστα, ζήτησε η εκλογή να γίνει από τη βάση με κάλπες όπως το 2007.

Αυτοδιάλυση και επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ ζήτησε η Αννα Διαμαντοπούλου, διατυπώνοντας και επισήμως την πρότασή της για ένα νέο πολιτικό φορέα που θα εκφράζει το κέντρο και την «υπεύθυνη Αριστερά».

«Πρώτα πρέπει να δούμε τι κόμμα είμαστε και μετά ποιος θα ηγείται αυτού», ήταν η παρατήρηση του Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ ο επικεφαλής της αριστερής τάσης Γιώργος Παναγιωτακόπουλος επιτέθηκε σε όλους τους κορυφαίους τους οποίους χαρακτήρισε συνυπεύθυνους για την 20μηνη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Εν τέλει, το κλίμα απέδωσε πιστά ο Απ.Κακλαμάνης όταν, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους «τι γίνεται», απάντησε... «θα σας τρελάνει ο Παπανδρέου»...


Πηγή:www.capital.gr