Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

NEA ΡΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ!

 ΣΤΡΟΦΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΟΡΦΑΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
Πριν από μία εβδομάδα, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνιζε ότι τα χρήματα που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς του προέρχονται από εισοδήματα του ιδίου και της συζύγου του. Χθες υποστήριξε ότι ένα μεγάλο μέρος του ποσού ανήκε στη δημοτική παράταξή του
Ο Β. Παπαγεωργόπουλος επέμενε εκ νέου για διοχέτευση χαλκευμένων στοιχείων εναντίον του για τον επηρεασμό της δικαιοσύνης  Με ισχυρισμούς που διαψεύδουν προηγούμενες δηλώσεις του, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης και κατηγορούμενος επιπλέον και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, επιχείρησε χθες να δικαιολογήσει τις «ορφανές» καταθέσεις ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου που εντόπισαν οι εισαγγελικές αρχές μετά το άνοιγμα των...
... τραπεζικών του λογαριασμών.
Επίσης επιχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες του εκφράζοντας την απορία γιατί ελέγχονται μόνο τα δικά του οικονομικά και όχι των αντιπάλων του στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (Θρ. Λαζαρίδης, Σπ. Βούγιας, Χρ. Αράπογλου), αλλά και των Γ. Μπουτάρη, Κ. Γκιουλέκα και των άλλων διεκδικητών της δημαρχίας στις τελευταίες εκλογές.
Μία εβδομάδα μετά τον ισχυρισμό του ότι τα χρήματα που βρέθηκαν «ορφανά» στους τραπεζικούς του λογαριασμούς δικαιολογούνται από τα εισοδήματα ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν ο ίδιος και η σύζυγός του στην τελευταία 12ετία, ο κ. Παπαγεωργόπουλος άλλαξε ρότα. Ετσι ισχυρίστηκε πως ένα μεγάλο μέρος του ποσού είναι χρήματα που διαχειρίστηκε η δημοτική του παράταξη στις τρεις προεκλογικές εκστρατείες στις οποίες πήρε μέρος και αυθαίρετα συνυπολογίστηκαν στα δικά του εισοδήματα.
Τα ίδια τα στοιχεία, όμως, που παρουσίασε ως πειστήρια καταρρίπτουν το συγκεκριμένο επιχείρημα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε πως είχε? περίσσευμα-μαμούθ, ύψους 170 εκατ. δραχμών (500.000 ευρώ), από την πρώτη του κιόλας προεκλογική εκστρατεία, αυτή του 1998, αφού, όπως είπε, το ποσό αυτό, που εντοπίστηκε στον λογαριασμό του ως εισροή το 1999, προερχόταν από αυτή την πηγή.
Το χρηματιστήριο
Θέμα γεννάται και με τα επιχειρήματά του σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις χρημάτων της παράταξης «Αναγέννηση» στο χρηματιστήριο. Είπε πως αυτό έγινε νόμιμα, σε περίοδο άνθησης του χρηματιστηρίου, και πως τα κεφάλαια ρευστοποιήθηκαν το 2002 και το 2006, για να καλύψουν τα έξοδα των αντίστοιχων προεκλογικών περιόδων.
Ωστόσο, αυτοδιαψεύστηκε όταν ομολόγησε πως τα ποσά αυτά, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ρευστοποιήθηκαν μετά τις εκλογές για να παρακάμψουν τον νόμο 3202/2003 για τις εκλογικές δαπάνες, που δεν επιτρέπει την εισροή ποσού άνω των 2.000 ευρώ. Σημειώνεται πως το δεξί του χέρι και ήδη προφυλακισμένος για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, Μ. Λεμούσιας, αναφέρει ότι τα χρήματα που προέκυψαν από τη ρευστοποίηση των μετοχών το 2006 (145.000 ευρώ) τα παρέδωσε σε επιταγές στον Β. Παπαγεωργόπουλο.
Οπως αναφέρει το πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο παρατάθηκε η προφυλάκιση του τέως γ.γ. του δήμου, «δεν επεξηγείται γιατί δεν αποδόθηκαν στην παράταξη κατά την προηγηθείσα εκλογική αναμέτρηση αλλά μετά απ' αυτήν».
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος μίλησε εκ νέου για διοχέτευση χαλκευμένων στοιχείων εναντίον του για τον επηρεασμό της Δικαιοσύνης, ενώ ισχυρίστηκε πως μεγάλο μέρος των χρημάτων της παράταξής του που διαλύθηκε, διατέθηκε για να αποκρούσει τον «πόλεμο λάσπης» που δέχτηκε.
Μεταξύ άλλων ανέφερε το κόστος καταχωρίσεων στον Τύπο, αγγελιόσημου, δικαστικών δαπανών κ.ά.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ