Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ο ΣΤ ΓΚΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ

Στ. Γκίκας: «Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για τα Φράγματα»
 Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού START, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας ανέφερε τα εξής για το έργο των Φραγμάτων:

«Δυστυχώς για το έργο των Φραγμάτων και για την τροπή που έχει πάρει το όλο θέμα, υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες. Ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση – παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις – υπέβαλλε τον σχετικό φάκελο, ούτε βεβαίως και η κυβέρνηση του...
... Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία φέρει και την κυρίως ευθύνη. Φοβούμαι, ότι σήμερα η έγκριση του έργου από την ΕΕ και η εντός των τεθέντων χρονικών ορίων υλοποίησή του, δεν κινείται στη σφαίρα του εφικτού.
Αν μη τι άλλο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επιλυθεί το πρόβλημα της λειψυδρίας σε συγκεκριμένες άνυδρες περιοχές του νησιού μας και θα πρέπει οι τρόποι αυτοί να εξετασθούν και θα εξετασθούν.
Και μία ακόμη παρατήρηση. Βλέπουμε ξανά και ξανά να ανακυκλώνεται το θέμα των Φραγμάτων και να μονοπωλεί την πολιτική ατζέντα, λες και ο Νομός μας δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα. Υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα, όπως η ανεργία, η πτώση του τουρισμού, τα συνεχιζόμενα «λουκέτα» στην αγορά, η έλλειψη βασικών υποδομών κ.α. που δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθούν σε μια τηλεοπτική δήλωση, θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά εν όψει του προεκλογικού αγώνα.».