Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Η Ντόρα είπε «όχι» στο κάλεσμα συστράτευσης

Ξαναβγαίνουν τα μαχαίρια στη δεξιά πολυκατοικία και αναβιώνουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις μετά την κατηγορηματική άρνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να αποδεχθεί την έμμεση πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση καθ' οδόν προς τις κάλπες.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έσπευσε να κλείσει οριστικά, όπως λένε στενοί συνεργάτες της, την πόρτα της επιστροφής την οποία αποφάσισε να αφήσει μισάνοιχτη ο πρόεδρος της ΝΔ μπροστά στην έντονη δημοσκοπική πίεση που...

... δέχονται και τα δύο κόμματα - πίεση που απομακρύνει τη ΝΔ από τον στόχο της αυτοδυναμίας και τη ΔΗΣΥ από την είσοδο στην επόμενη Βουλή.
Ο κ. Σαμαράς, σε ένα πρώτο βήμα επαναπροσέγγισης με τη βασική αντίπαλό του στη μάχη του 2009 για το «δαχτυλίδι» του Κώστα Καραμανλή, ανέφερε (στην «Καθημερινή της Κυριακής») ότι η πρόσκληση για συστράτευση στον αγώνα για αυτοδυναμία απευθύνεται και σε εκείνους που «προκάλεσαν κάποιο τραύμα προηγουμένως στην παράταξη και θελήσουν σήμερα να το θεραπεύσουν».
Αφησε να εννοηθεί ότι δεν εξαιρείται η κ. Μπακογιάννη, ωστόσο η προσπάθεια μιας εκλογικής συμπόρευσης ναυάγησε πριν καν εκδηλωθεί επισήμως. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αντέδρασε άμεσα, αντιμετωπίζοντας την πρόσκληση Σαμαρά με σκωπτική διάθεση, που υποδηλώνει όπως ανέφεραν στελέχη του επιτελείου της ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε συζητήσεις για την εκλογική στήριξη της ΝΔ. «Δεν με αφορά το προσκλητήριο του κ. Σαμαρά, διότι εγώ δεν τραυμάτισα την παράταξη. Εγώ διεγράφην από τη ΝΔ επειδή υπήρξα πρωτοπόρος μιας πολιτικής που δύο χρόνια μετά ευτυχώς ακολούθησε και η ΝΔ. Η πρόσκληση προφανώς απευθύνεται σε ανθρώπους που όντως τραυμάτισαν την παράταξη, όπως ο κ. Συμπιλίδης που θέλει να είναι υποψήφιος στο Κιλκίς και που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», ήταν η απάντησή της (στον Σκάι), που επαναφέρει στο προσκήνιο και τα προσωπικά χαρακτηριστικά της ρήξης της με τον κ. Σαμαρά.

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ. Με δεδομένη την αρνητική στάση της κ. Μπακογιάννη, από τη Λεωφόρο Συγγρού έγιναν χθες το απόγευμα κινήσεις αναδίπλωσης. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά τόνιζαν ότι ουδέποτε υπήρξε προσωπική πρόσκληση προς την πρόεδρο της ΔΗΣΥ και ήταν «θέμα ερμηνείας» το ότι συμπεριελήφθη στους αποδέκτες του προσκλητηρίου για τη γαλάζια πανστρατιά. Από την άλλη, συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη υποστήριζαν ότι η αλλαγή πλεύσης του κ. Σαμαρά ήταν εμφανής και απέδιδαν την κίνησή του στον «δημοσκοπικό πανικό» που έχει καταλάβει το γαλάζιο επιτελείο.

ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.Κομματικοί παράγοντες που έχουν ανοιχτούς διαύλους τόσο στη ΝΔ όσο και στη ΔΗΣΥ υποστηρίζουν ότι πριν από το προσκλητήριο Σαμαρά είχαν προηγηθεί παρασκηνιακές προσπάθειες για να προετοιμαστεί το έδαφος μιας επαναπροσέγγισης, αλλά η χθεσινή εξέλιξη φανερώνει ότι δεν είχαν τελεσφορήσει, γι' αυτό και ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε μια άμεση πρόσκληση.
ΠΗΓΗ:TA NEA online