Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ...


      Του Γιάννη Μπορμπότη
Γιάννης Μπορμπότης
 Για σύνεση, μέτρο και ηθική που θα δώσει λύση στα προβλήματα του λαού μιλάει η ΔΗΜΑΡ Κέρκυρας μέσω άρθρου υποψήφιας βουλευτή του. Να ζήσουμε την καθημερινότητα με σύνεση και μέτρο μας καλούσε και ο Φ. Κουβέλης όταν μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ, διαβεβαίωσε την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία ότι...
... «η δανειακή σύμβαση διαμορφώνει ένα δεσμευτικό πλαίσιο για τη χώρα». Το ίδιο είπε και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπ. Λυκούδης: «Οι διεθνείς συμβάσεις που υπογράφει η χώρα είναι δεσμευτικές».
Ένα κόμμα, που με το ζόρι κάποιοι θέλουν να βαφτίσουν «αριστερό», διαλαλεί ότι τιμάει τις υπογραφές των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!!! Καταθέτει με λίγα λόγια τα διαπιστευτήριά του στην ΕΕ, την Τρόικα και την εγχώρια αστική τάξη.
Όσον αφορά την ηθική, θα λέγαμε ότι η ηθική διαμορφώνεται και ανάλογα με το κοινωνικό, πολιτικό σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε. Είναι ουτοπικό να αναζητούμε ηθική στον καπιταλισμό, σε ένα σύστημα που ζει από την «νόμιμη» κλοπή του ιδρώτα των εργαζομένων.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους προσπαθούν να τους πείσουν πως πρέπει σαν καλά και υπάκουα παιδιά να πληρώσουν το χρέος, να μην αναγνωρίσουν τις υπογραφές που από τη μία τους εξαθλιώνουν και από την άλλη εξασφαλίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Το χρέος δεν είναι του λαού, τα δάνεια χρησιμοποιήθηκαν για τη στήριξη της εγχώριας πλουτοκρατίας, για τις προκλητικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου, για τους ολοένα και αυξανόμενους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων.  
Με ισχυρό ΚΚΕ στους αγώνες και στην κάλπη μπορούμε να ανατρέψουμε την «ηθική» που επιτρέπει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που χειροτερεύει ραγδαία τη ζωή του λαού και της νεολαίας