Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

"ΑΣΤΑΚΟΣ" Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 77η ΔΕΘ!

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν στη συμπρωτεύουσα
«Αστακός» η Θεσσαλονίκη για την 77η ΔΕΘΚάτι παραπάνω από δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας, που έχουν ληφθεί στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη διοργάνωση της 77ης ΔΕΘ, καθώς πλήθος εργατικών ενώσεων, ακόμα και οι ένστολοι, θα διοργανώσουν δυναμικές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά μέτρα και τις περικοπές στο εισόδημά τους.

Εκτιμάται ότι στη συμπρωτεύουσα θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες περίπου...


... 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων τώρα, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία του Λευκού Πύργου οι ένστολοι προγραμματίζουν συγκέντρωση, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν στη συνέχεια θα γίνει πορεία.

Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης καθώς και πυροσβέστες.

Το συλλαλητήριο αυτό θα συμπέσει με την συγκέντρωση που ομοίως προγραμματίζει για το απόγευμα του Σαββάτου ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου.

Συλλαλητήριο διοργανώνει και το ΠΑΜΕ, με την Αντιεξουσιαστική Κίνηση για τις 6 το απόγευμα στο Συντριβάνι, ενώ την ίδια ώρα στην Καμάρα έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση και τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Απροσπέλαστο θα είναι για τους οδηγούς το κέντρο της Θεσσαλονίκης από το μεσημέρι λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα τεθούν σε ισχύ εξαιτίας των διαδηλώσεων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης από τις 14.00 και μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης: Λ. Στρατού, στη Γ' Σεπτεμβρίου, στη Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), στη Βασ. Γεωργίου, στη Λ. Νίκης, στην Κουντουριώτη, στην Κωνσταντίνου Καραμανλή (από Κατσιμίδη έως Γ' Σεπτεμβρίου), στην Εγνατία, στην Εθνικής Αμύνης, στην Κασσάνδρου, στην Προξένων, στη Φιλήμονος Δραγούμη, στην Τσιμισκή και στην Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με την Τροχαία κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται στη διάρκεια των εκδηλώσεων (δηλαδή από τις 14.00 και μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων), από Ανατολικά προς Δυτικά μέσω των οδών Κατσιμίδη
Περιφερειακής οδού Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λ. Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.