Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς όλα δείχνουν ότι τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα από πέρυσι.
Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του πολυδιαφημισμένου "νέου" σχολείου, λείπουν όλα όσα είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει στοιχειωδώς ένα σχολείο: εκπαιδευτικοί...
... καθαρίστριες, αίθουσες και σχολεία, αναλώσιμα και θέρμανση, σίτιση, οι συντηρήσεις και οι επισκευές έχουν μπει στο ψυγείο του Καλλικράτη που παρέδωσε στους δήμους τα σχολικά κτίρια για "αξιοποίηση", εποπτικά μέσα και βιβλία, ασφαλή και επαρκή μεταφορά.
Με αφορμή την κρίση, προωθούν τη λογική της αυτοσυντήρησης της σχολικής μονάδας, όπου αν ο δήμος ή ο γονιός δεν μπορεί να το συντηρήσει ή να προσελκύσει χορηγούς, θα κλείνει ή θα υποβαθμίζεται. Οι συγχωνεύσεις σχολείων ξεκίνησαν από πέρυσι και τα κατηγοριοποιημένα σχολεία είναι προ των πυλών. Ο εκπαιδευτικός θα καλείται να ζήσει με 600 ευρώ και θα γυρίζει από σχολείο σε σχολείο, για να συμπληρώσει ωράριο, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί ούτε το όνομα των μαθητών του. Οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπου αναμένονται και προπτυχιακά δίδακτρα, δείχνουν το δρόμο που θέλουν να μας οδηγήσουν.
Τούτο το "νέο σχολειό" που ήρθε μαζί με την κρίση, είναι γνήσιο τέκνο των πολιτικών που εφαρμόστηκαν - χρόνια τώρα - κατ' εντολή της EE και που η κρίση το έφερε πιο γρήγορα στο φως.
Εργαζόμενε, γονιέ, άνεργε, μικροεπαγγελματία, αυτοαπασχολούμενε, νέοι γονείς,
Η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, όπως και οι προηγούμενες, λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ. Λεφτά υπάρχουν, αλλά δίνονται για να διασωθούν τα μεγάλα ξένα και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα, το όραμα της EE και τα ιδανικά της επιχειρηματικότητας.
Από τότε που ξέσπασε η κρίση, μας ζητούν να κάνουμε υπομονή και θυσίες. Ταΐσαμε πολλές θυσίες το κτήνος και όμως αυτό δεν ηρέμησε. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Από κούρεμα σε κούρεμα φτάσαμε στην πτώχευση, σε έναν τόπο πλούσιο που θα μπορούσε να ταΐσει το λαό του. Και όμως κάποιοι ακόμα διαπραγματεύονται, αν θα πτωχεύσουμε με ευρώ ή με δραχμή.
Έρχονται και άλλα μέτρα και θα 'ρθουν και άλλα και άλλα, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας (πόσο πιο φτηνή να γίνει η εργατική δύναμη;) και της "ανάπτυξης" (θα ξεπουλήσουν ΔΕΚΟ, λιμάνια, γη και θάλασσα!).
Άλλη λύση δεν υπάρχει από τον αγώνα! Παλεύουμε γι' αυτό που έχουμε ανάγκη:
Αποκλειστικά Ενιαία - Δημόσια και Δωρεάν Αναβαθμισμένη εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέχρι τα 18 τους χρόνια που θα εξασφαλίζει σύγχρονη ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά.
Κανείς δεν είναι μόνος του. Χρειάζεται Οργάνωση του αγώνα και Αλληλεγγύη παντού!».
Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012