Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΚΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


EPISKECH YPOYRGO YGEIAS 001.jpgΣυνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο, είχε πριν από λίγες μέρες ο Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας ενημέρωσε τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας υγείας στο νομό μας και ζήτησε την συνδρομή του, για την βελτίωση της κατάστασης. Ο κ. Γκίκας εξέθεσε στον Υπουργό το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, θέματα λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, την αναγκαιότητα ύπαρξης αιμοδυναμικού τμήματος στο Νοσοκομείο, το πρόβλημα με τα φάρμακα και τους ασφαλισμένους κλπ.
Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντησή μου με τον κ. Λυκουρέντζο, εντάσσεται σε μία σειρά επαφών με κυβερνητικούς παράγοντες, προκειμένου να προωθηθούν τοπικά θέματα και προβλήματα, για τα οποία είχα δεσμευθεί προεκλογικά. Έτσι λοιπόν μετέφερα στον κ. Υπουργό το μέγα πρόβλημα της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο μας και ζήτησα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Ο κ. Υπουργός με πληροφόρησε ότι μετά την πρόσληψη του ιατρικού προσωπικού – η οποία ολοκληρώθηκε – ξεκινά με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία για το νοσηλευτικό προσωπικό. Μου εξήγησε ότι λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης, ο αριθμός των νοσηλευτών που θα προσληφθεί θα είναι μικρότερος του αιτηθέντος, αλλά πάντως θα υπάρξουν ικανές προσλήψεις. Σε κάθε περίπτωση και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, του ζήτησα να προσληφθεί όσο το δυνατόν περισσότερο επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό.
Ανέφερα ότι είναι αναγκαίο για το Νοσοκομείο Κέρκυρας, να αποκτήσει αιμοδυναμικό τμήμα, καθότι το 65% περίπου των διακομιδών ασθενών, αναφέρονται σε ανάλογα περιστατικά, και μάλιστα ότι η δαπάνη μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Ο κ. Λυκουρέντζος αντιμετώπισε θετικά την πρόταση και θα επιταχυνθούν οι απαραίτητες διαδικασίες σε συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας.
Τόνισα επίσης την αναγκαιότητα ύπαρξης των Κέντρων Υγείας στο Νομό μας και της αναβάθμισης της λειτουργίας τους.
Συζητήσαμε τέλος και ευρύτερα θέματα, όπως την κατάσταση με τα φάρμακα, τον ΕΟΠΥΥ, τις ελλείψεις αναλώσιμων νοσοκομειακών υλικών, τις περιστολές δαπανών υγείας, κλπ. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι για όλα αυτά τα θέματα δρομολογούνται λύσεις, ότι καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τον εξορθολογισμό των δαπανών – και της νοσοκομειακής και της φαρμακευτικής - και ότι είναι ανοικτός στον διάλογο.
Στον κ. Λυκουρέντζο βρήκα ευήκοα ώτα και θεωρώ ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια των Κερκυραίων για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή μας…»