Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ:ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, σήμερα στις 18.00 το απόγευμα, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την εφεδρεία, την συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του κοινωνικού κράτους, κ.α., ζήτησε η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέντευξη παρέστησαν και χαιρέτησαν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών εθνικών ομοσπονδιών από την Ιταλία και την Κύπρο.

Για το επόμενο διάστημα η ΑΔΕΔΥ οργανώνει νέα...


... γενική απεργία σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ, ενώ θα στηρίξει κινητοποιήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις και θα συμμετάσχει με στάσεις εργασίας στην κινητοποίηση της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου. «Η συγκυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν και εντείνουν τη βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας» υπογράμμισαν τα μέλη της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι εντείνονται «τα νέα, άδικα και αντιλαϊκά μέτρα».

Κατήγγειλαν «ενορχηστρωμένη» επίθεση «κατασυκοφάντησης» του δημοσίου και των δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό «να δοθεί βορά η δημόσια περιουσία στα ιδιωτικά συμφέροντα». Επεσήμαναν την ανάγκη να εξυγιανθεί και να ανασυγκροτηθεί η δημόσια διοίκηση, μέσα από ειλικρινή διάλογο με τους εργαζόμενους και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα όποια φαινόμενα διαφθοράς και φοροδιαφυγής, ενώ κάλεσαν την κυβέρνηση να αυξήσει τα έσοδα «από τους έχοντες και κατέχοντες» και όχι από τα μόνιμα “υποζύγια", τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

«Αυτό σημαίνει ότι αποσπασματικές πολιτικές που εντάσσονται σε ευκαιριακές - επικοινωνιακές σκοπιμότητες και οι οποίες δημιουργούν εργασιακά - επαγγελματικά και οικογενειακά προβλήματα, χωρίς να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της ποιοτικής υποβάθμισης των δημοσίων υπηρεσιών, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές» τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς.

Παράλληλα, στηλίτευσαν τις ευθύνες της τρόικας και τη στάση της Γερμανίας για τις "αναποτελεσματικές", "αντιαναπτυξιακές", "νεοφιλελεύθερες" πολιτικές λιτότητας στη χώρα μας και στην Ευρώπη, που εντείνουν την ύφεση και την ανεργία, ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό νότο και υποστήριξαν ότι χωρίς θεσμικές αλλαγές στην Ε.Ε. (φορολόγηση χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας, κ.α.) τίθεται υπό τον κίνδυνο της κατάρρευσης, οι κοινωνίες, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και το κοινό νόμισμα. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους «μαζί με την ανάγκη να αλλάξουν οι πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη» ο Salvatore Chiaramonte, γραμματέας δημοσίου της μεγαλύτερης ιταλικής ομοσπονδίας, CGL, που κάλεσε την ΑΔΕΔΥ στο δικό τους συλλαλητήριο στις 28 Σεπτεμβρίου και οι Κύπριοι συνδικαλιστές Αντώνης Κατσούλης και Γιάννης Φιλίππου, αντίστοιχα, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής γ. γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ.
zougla.gr