Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ!

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων επισκέφτηκε ο Τέρενς Κουίκ

  Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, επισκέφτηκε σήμερα ο Τέρενς Κουίκ, Βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και εκπρόσωπος του Κόμματος στα Ιόνια Νησιά.

  Τον κ. Κουίκ συνόδευαν ο Χρήστος Ανθης, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και ο Πρόεδρος και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στην Κέρκυρα.

Τέρενς Κουίκ: «Η Κέρκυρα απέκτησε τέταρτο Βουλευτή»

  Ο κ. Κουίκ, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας που είχε με τον Περιφερειάρχη, ζήτησε να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην Περιφέρεια, με στόχο να προωθήσει αιτήματα προς το Κοινοβούλιο και να συμβάλει, όπως είπε, με τον τρόπο αυτό στην επίλυση κάποιων προβλημάτων.
  Επίσης, αναφέρθηκε σε θέματα που...
...έχει ο ίδιος καταγράψει κατά τη διάρκεια των περιοδειών του σε νησιά του Ιονίου, όπως π.χ. η ύδρευση και η διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, ενώ ανακοίνωσε ότι είχε τετράωρη συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή του Κόμματος, στην Κέρκυρα, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα του νησιού.      
  Αναφερόμενος στα θέματα αυτά, έκανε λόγο για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, την ανάγκη εκμετάλλευσης δημοσίων κτηρίων για τη στέγαση των υπηρεσιών (π.χ. παλαιό νοσοκομείο), σημειώνοντας ότι η Κέρκυρα, ως βασικός τουριστικός πόλος έλξης, πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής και μέριμνας.
  Τέλος, δήλωσε ότι «η Κέρκυρα απέκτησε τέταρτο Βουλευτή», εννοώντας ότι ο ίδιος θα ασχοληθεί συστηματικά με το νησί και εξέφρασε το θαυμασμό του για τα νησιά του Ιονίου και τις ομορφιές των μικρών νησιών, λέγοντας ότι τα έχει επισκεφτεί όλα και σκοπεύει να συνεχίσει να το κάνει τώρα και ως βουλευτής.
  Οξύς και κατά τι επικριτικός ήταν ο κ. Κουίκ αναφορικά με την επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας στην Κέρκυρα και ζήτησε από τον κ. Σπύρου να «φοβάται και τους Δαναούς και δώρα φέροντες» και ανέπτυξε την πολιτική του θέση για τις προθέσεις της Γερμανίας σε σχέση με την Ελλάδα, διαχωρίζοντας το Γερμανικό λαό από την ηγεσία του.

Σπ. Σπύρου: «Δε στρώνουμε χαλιά, δεν ξεπουλάμε, δεν πουλάμε τα ασημικά»
 
  «Έχουν γνώση οι φύλακες», ήταν η απάντηση του Περιφερειάρχη, ο οποίος παρουσίασε στο Βουλευτή το σχέδιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Ρούγκεν και τον καθησύχασε λέγοντας ότι «ούτε μια σπιθαμή γης δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε σε κανέναν, δεν «στρώνουμε χαλιά» και «δεν πουλάμε τα ασημικά», όπως σχολιάστηκε.
  «Το ζητούμενο μέσω αυτής της συνεργασίας», τόνισε ο κ. Σπύρου, «δεν είναι οι παραχωρήσεις και εκχωρήσεις αλλά η αλλαγή τεχνογνωσίας και η διευκόλυνση του επιχειρηματικού κόσμου να αναζητήσει διεξόδους, η αναστροφή του αρνητικού κλίματος, η προώθηση του τουριστικού προϊόντος των Ιονίων Νήσων, η ανταλλαγή εμπειριών, η ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων, η κατάρτιση εργαζομένων και η διάχυση της μουσικής μας παράδοσης.
  Θέλω, επίσης», πρόσθεσε, «να σας πως ότι στο διάλογο καλέσαμε όλους τους φορείς των Ιονίων Νήσων, οι οποίοι συμμετείχαν σε απροσδόκητα μεγάλο αριθμό και κατέθεσαν τις προτάσεις τους, που τις είχαν επεξεργαστεί ανά ομάδες».
  Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης τόνισε για μια ακόμη φορά ότι «τίποτα δε γίνεται χωρίς διαφάνεια, οι πόρτες ήταν ανοιχτές για όλους και για συμμετοχή τους στη σύσκεψη, επιδιώξαμε και είχαμε άμεσα αποτελέσματα, με βάση και τα αιτούμενα των φορέων».    

Δραματικές οι περικοπές των ΚΑΠ

  Αναφερόμενος ο κ. Σπύρου στα προβλήματα της Περιφέρειας, έκανε λόγο για δραματικές περικοπές στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, για μείωση δαπανών που αφορούσαν επενδύσεις, για αδυναμία κατασκευής των μικρών πλην αναγκαίων έργων και για χρωστούμενα σε μεταφορείς μαθητών, που είναι δυσανάλογα με την εισροή κονδυλίων στο ταμείο της Περιφέρειας.

  Επίσης, ο Περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι, παρά ταύτα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ξεπεραστούν τα προβλήματα, να προχωρήσουν τα έργα του ΕΣΠΑ και να σχεδιαστεί το νέο πρόγραμμα με ορθολογική σκέψη, για να είναι αποτελεσματικό.

  Τέλος, ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και, κυρίως, τις ευπαθείς ομάδες από την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.