Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ


Πέταξε» το μπαλάκι στην πλευρά των εργοδοτών και των 

εργαζομένων

Παρέμβαση του Πρωθυπουργού για το εργασιακόΩς μήνυμα προς τους κοινωνικούς εταίρους όσον αφορά στα εργασιακά ζητήματα, αλλά ταυτόχρονα και ως μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ερμηνεύεται η αποστροφή του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τις ευρύτερες συναινέσεις. 

Ο κ. Παπανδρέου δεν φαίνεται να επέλεξε τυχαία να πετάξει το μπαλάκι στην πλευρά των εργοδοτών και των εργαζομένων για μεταξύ τους συμφωνία, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις μειώσεις μισθών είναι ούτως ή άλλως έτοιμο και απλώς χρειάζεται τη «σφραγίδα» των κοινωνικών εταίρων.

Από την άλλη πλευρά, κάποιοι, ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση, έλεγαν πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να πάρει πάνω του την υπόθεση και όχι το υπουργείο Εργασίας, ούτως ώστε να αναλάβει εξ ολοκλήρου τις ευθύνες είτε σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία εργοδοτών-εργαζομένων - οπότε θα επιβραβευτεί και εκείνος και η κυβέρνηση - είτε σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις των εταίρων και έτσι σ' αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα χρεώνονταν το ναυάγιο.

Έτσι, εάν ισχύει αυτό το σενάριο, δεν αποκλείεται ο κ. Παπανδρέου με το «βρείτε τα» προς τους κοινωνικούς εταίρους να έδωσε και την έμμεση απάντηση σε όλα αυτά που διέρρεαν τα συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη.
newsbeast.gr

Ο Ερντογάν προηγείται στην ψηφοφορία του Time για το Πρόσωπο της Χρονιάς




Ταγίπ Ερντογάν, Τζούλιαν Ασαντζ και Lady Gaga στις πρώτες θέσεις στην ψηφοφορία του Time
Ταγίπ Ερντογάν, Τζούλιαν Ασαντζ και Lady Gaga στις πρώτες θέσεις στην ψηφοφορία του Time  

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έρχεται πρώτος μεταξύ των υποψηφίων του περιοδικού Time για το Πρόσωπο της Χρονιάς 2010, όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής η ψηφοφορία. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Άσαντζ και τρίτη είναι η εκκεντρική Lady Gaga. Σάρα Πέιλιν, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο άνεργος Αμερικανός και οι μεταλλωρύχοι της Χιλής μεταξύ της λίστας των υποψηφίων.

Με 179.274 ψήφους και δείκτη επιρροής 86 (από το 1 έως το 100), ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κρατά την πρώτη θέση στην ηλεκτρονική ψηφοφορία έως το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου.

Στο κείμενο που συνοδεύει την υποψηφιότητα Ερντογάν υπογραμμίζεται η σκληρή αντίδρασή του στην αιματηρή ισραηλινή επέμβαση στη διεθνή νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας -μία από τις πολλές περιστάσεις εντός του 2010, στις οποίες η Τουρκία έδειξε μια καινούρια πρόθεση επίδειξης διπλωματικής ισχύος.

Το Time σημειώνει ότι κύρια ένδειξη της στροφής στη γεωπολιτική ενδεχομένως υπήρξε η συμμαχία Ερντογάν με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα για την κατάθεση πρότασης ανταλλαγής καυσίμων με το Ιράν, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Πρόταση «ανταγωνιστική» απέναντι στο σχέδιο κυρώσεων που προώθησαν οι ΗΠΑ.

Έχοντας ενθαρρύνει μία επιχειρηματική ανάπτυξη στην Τουρκία και συμπαραταχθεί με την εθνικιστική πτέρυγα της χώρας που αρνείται ακόμη να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, ο Ερντογάν έχει δείξει ότι η Τουρκία δεν θα δειλιάσει πλέον να ρίξει το βάρος της στην έκρυθμη Μέση Ανατολή, καταλήγει το Time.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Άσαντζ, ο οποίος μονοπωλεί την επικαιρότητα με μπαράζ διαρροών που προκαλούν τριγμούς σε ηγέτες και κυβερνήσεις, έρχεται μέχρι στιγμής δεύτερος στην ψηφοφορία με 119.865 ψήφους με δείκτη επιρροής 85. Τον ακολουθεί η Lady Gaga, η οποία στα 24 χρόνια της και με μόλις δύο δίσκους στο ενεργητικό της έχει φέρει νέα πνοή στην ποπ μουσική και έχει γίνει ίνδαλμα (ψήφοι 121.767 και δείκτης επιρροής 77).
Η ψηφοφορία για το Πρόσωπο της Χρονιάς του Time

Ακολουθούν: Τζον Στιούαρτ και Στίβεν Κόλμπερτ, Γκλεν Μπεκ, Μπαράκ Ομπάμα, Στιβ Τζομπς, ο άνεργος Αμερικανός, οι μεταλλωρύχοι της Χιλής, Σάρα Πέιλιν, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Λιου Σιαομπό, Ντέιβιντ Κάμερον, Χου Ζιντάο, Ρόμπερτ Γκέιτς, Φαϊζάλ Αμπντούλ Ραούφ, Νάνσι Πελόσι, Κρεγκ Βέντερ, Αρνι Ντάνκαν, Ελίζαμπεθ Γουόρεν-Μαίρη Σαπίρο-Σίλα Μπάιρ, Ντέιβντ και Τσαρλς Κοχ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Τζόναθαν Φράνζεν, Χαμίντ Καρζάι και Τόνι Χέιγουορντ.
Newsroom ΔΟΛ

Δυστυχώς πλέον πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τη λέξη δημοκρατία !!!