Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


          ΚΕΡΔΙΣΕ 2-1 ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΠΑΟΚ
Η Κέρκυρα μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε στην πρώτη αξιόλογη φάση που δημιούργησε.Πιο συγκεκριμένα, στο 6ο λεπτό ο Στολτίδης έδωσε την μπάλα στον Τσίγκα που την έστρωσε αμέσως στον Ιωάννου, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χαλκιά.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν τα κατάφερε, καθώς οι γηπεδούχοι διατήρησαν με σχετική άνεση τον έλεγχο στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Στο 32` και μετά από λάθος του Ελ Ζαρ, ο Τσίγκας σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του ΠΑΟΚ, ο οποίος έφτασε στην ισοφάριση λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο. Από σέντρα του Βιεϊρίνια από τα αριστερά, ο Αθανασιάδης με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το 1-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι δυνατά και, μετά από φάση διαρκείας στο 49ο λεπτό, πήραν εκ νέου το προβάδισμα, όταν ο Στολτίδης με κοντινό σουτ και μετά από ασταθή απόκρουση του Χαλκιά πέτυχε το 2-1. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, αφού ο Σαλπιγγίδης που μπήκε στο 46` ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση της ομάδας του, και μοιραία η Κέρκυρα ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, αλλά στο 63` και μετά από προσπάθεια του Τσίγκα, ο Ιωάννου αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Η τελευταία αξιόλογη φάση για λογαριασμό του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 83ο λεπτό, όταν ο Κριστιάνο έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.
ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΚΟΟΥΤΣ
Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Σε διάταξη το 4-3-3, ο Κωνσταντόπουλος υπερασπίστηκε τα δοκάρια, ο Βενέτης βρέθηκε στο δεξί άκρο, ο Μίχος στο αριστερό, με τους Μαϊστόροβιτς, Παρασκευαϊδης να αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα ήταν οι Μακρής και Στολτίδης, με τον Καλαντζή να κινείται από δεξιά της επιθετικής τριάδας, τον Επστάιν από αριστερά και τους Τσίγκα, Ιωάνου να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Ο τεχνικός του "Δικέφαλου του Βορρά" παρέταξε τους παίκτες του με σχήμα 4-2-3-1, με τον Χαλκιά στα δοκάρια και τους Σνάουτσερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Σαβίνι από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στα χαφ ήταν οι Μπαλάφας και Γκαρσία, λίγο πιο μπροστά αγωνίστηκε ο Φωτάκης, δεξιά κινήθηκε ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Βιεϊρίνια και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αθανασιάδης.
Μπαντοβιτς  Ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ
Μπάντοβιτς ο 25οςβάση την εμφάνισή της η Κέρκυρα άξιζε τους τρεις βαθμούς που πήρε κόντρα στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη από τον "Δικέφαλο του Βορρά" και απέδωσε τη νίκη στη συνολική απόδοση των παικτών του.«Ήμασταν πάρα πολύ καλοί και ήμασταν διαβασμένοι από την αρχή . Είχαμε πολλές φάσεις. Πιστεύω ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ. Αξίζαμε τη νίκη. Η νίκη οφείλεται στη συνολική απόδοση των παικτών γιατί στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά, είχαμε ευκαιρίες και στο δεύτερο πετύχαμε κι άλλο γκολ και κρατήσαμε το αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των "Φαιάκων".
                          ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
΄ΑΠΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ - ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ 1-1
Ένας ακατάλληλος διαιτητής ήταν ικανός να χαλάσει το ποδοσφαιρικό απόγευμα δυο ερασιτεχνικών ομάδων του νησιού που αγωνίστηκαν στο γήπεδο του κανονιού για το πρωτάθλημα της Α Κατηγόριας Κέρκυρας χτες στις 3 το μεσημέρι
Ο κος Παγκράτης με τα αλληλοπρόσαλλα σφυρίγματα του εξόργισε τους παίκτες και των δυο ομάδων καθώς και τους φιλάθλους και παρ ολίγον το ματς να τιναχτεί στον αέρα
Απέβαλε τον παίκτη τον γηπεδούχων Νίκο Ζωχιό χωρίς λόγο ενώ δεν μπόρεσε σε καμιά περίπτωση να ελέγξει την ροή του αγώνα
Κατά τα άλλα το ματς ήταν μέτριο με πολλά λάθη και από τις δυο ομάδες
Οι Φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 59 με σουτ του Νικήτα Χωριάτη και ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι στο  85 με πέναλτι του κορυφαίου του αγώνα  Γιάννη Πουλή ύστερα από ανατροπή  του Κρίς Λόη
Η φώτο είναι από το tilespor.gr
                                                                              Nikola Souris