Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!


 ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΑ. ΣΟ. Κ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΥΤΕ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΑΣ… ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΥΔΗ


Είναι γνωστή η μνημειώδης ατάκα του Γ. Κατσιφάρα ΄΄ Αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα μας γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας’’. Κι είχε δίκιο.
 Παραφράζοντάς την σήμερα θα έλεγα ότι ΄΄ Αν δεν υπήρχε το ΠΑ. ΣΟ. Κ. δεν θα μας γνώριζε ούτε ο γείτονάς μας…΄΄ Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Υπάρχουν στελέχη που οφείλουν την κοινωνική, πολιτική, επαγγελματική, οικονομική και όχι μόνο υπόστασή τους επειδή το Κίνημα τους δέχτηκε στις τάξεις του.
Τους ανέδειξε, τους έδωσε την δυνατότητα να διεκδικήσουν και να καταλάβουν αιρετές θέσεις, τους συμπεριέλαβε στους συνδυασμούς του, στα όργανά του, στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών του, τους πρόβαλε, τους έκανε γνωστούς, τους έδωσε την δυνατότητα να μιλούν εξ’ ονόματός του, τους απεκατέστησε επαγγελματικά και οικονομικά ακόμα και με συντάξεις.   
Υπάρχουν παρά ταύτα κάποιοι απ’ αυτούς που εννοούν μόνο να αρμέγουν την αγελάδα και μάλιστα μόνοι τους. Έχουν την ψευδαίσθηση ότι το ΠΑ. ΣΟ. Κ. έχει την << υποχρέωση>> κατά τακτά χρονικά διαστήματα – συνήθως κάθε τέσσερα χρόνια- να τους βρίσκει ρόλο και μάλιστα πρωταγωνιστικό  στα δημόσια πράγματα του τόπου μας. Κι αυτό  ανεξάρτητα αν το αξίζουν ή όχι, αν μπορούν ν΄ ανταποκριθούν ή όχι. Όταν δε, δεν συμβούν τα πράγματα όπως τα επιθυμούν- κυρίως στις εκλογές της αυτοδιοίκησης- είτε συγκροτούν διασπαστικά ψηφοδέλτια είτε υπονομεύουν  τα επίσημα ψηφοδέλτια που στηρίζει το Κίνημα. Όλοι αυτοί  επενδύουν στην ήττα των επίσημων υποψηφίων του ΠΑ. ΣΟ. Κ. με την <<ελπίδα>> να έλθουν στο προσκήνιο ως οι δήθεν <<σωτήρες>>  της επόμενης μέρας.. Έτσι οι <<κύριοι>> αυτοί αντιλαμβάνονται την  ανταπόδοση των ευεργεσιών που τόσα χρόνια τους προσφέρει τι Κίνημα!
Άλλοι εξ΄αυτών υπογείως  κινούμενοι με περισσό πολιτικό θράσος εμφανίζονται και ως περιπλανώμενος θίασος αποτιμώντας τις αιτίες της εκλογικής ήττας!!!
Και φυσικά τους φταίνε οι πάντες και τα πάντα εκτός από τους ίδιους που όχι μόνο δεν βοήθησαν, αλλά υπονόμευσαν τους Συνδυασμούς που στήριξε το κόμμα τους.
Ας θαυμάσουμε  πολιτική  συνέπεια και εντιμότητα!!
Όλοι αυτοί οι ανύπαρκτοι πολιτικά που βρίσκουν την χρονική στιγμή της ήττας, που οι ίδιοι προκάλεσαν, για να κάνουν κριτική στους άλλους καλά θα κάνουν να σηκωθούν να φύγουν και να πάνε στην ευχή του Θεού ή όπου αλλού θέλουν απαλλάσσοντας το χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης από την βλαβερή παρουσία τους. 
Ας μην υποτιμούν  τόσο πολύ τη νοημοσύνη του δημοκρατικού λαού του τόπου μας, που, τους διαβεβαιώνω πως έχει και μνήμη και κρίση. Και θα προχωρήσει στο μεγάλο έργο της επίτευξης της πολιτικής ενότητας του χώρου χωρίς την παρουσία τους.
Τα δύσκολα είναι στο DNA του ΠΑ. ΣΟ. Κ.  και η αναμέτρηση με αυτά το ενδυναμώνουν. Χρέος μας είναι να τα καταφέρουμε , γιατί το χρωστάμε στην ιστορία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, στο τόπο και στη νέα γενιά.

ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΑΛΕΠΟΥ    TΙΤΛΟΣ CORFU NEWSIT