Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !

Ισχυρότατη έκρηξη βόμβας στο Πρωτοδικείο Αθηνών - Βομβαρδισμένο τοπίο όλη η περιοχή!


Έκρηξη έξω απ' το Πρωτοδικείο Αθηνών
- Ο μηχανισμός ήταν σε μηχανάκι - Είχε κλαπεί από το Γαλάτσι
- Σε άνφο παραπέμπουν τα εκρηκτικά
- Μεγάλες υλικές ζημιές στο κτίριο και σε 4 ΙΧ 

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 08:15 περίπου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ στην περιοχή Πανόρμου. Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα, ενώ σχεδόν όλα τα τζάμια του κτιρίου αλλά και γειτονικών καταστημάτων και σπιτιών έχουν γίνει θρύψαλα
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 07:38 σε τηλεοπτικό σταθμό με περιθώριο 40 λεπτών. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο άγνωστος που τηλεφώνησε στο Άλτερ είπε ότι η βόμβα είναι σε μηχανάκι, στην μπαγκαζιέρα και ο αριθμός κυκλοφορίας είναι αυτός. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει συμβεί ξανά, δηλαδή ο άγνωστος να δώσει λεπτομέρειες για το που βρίσκεται η βόμβα. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί και είδαν ότι όντως υπήρχε το συγκεκριμένο μηχανάκι, εκκένωσαν αμέσως το κτίριο και τα γύρω κτίρια ενώ ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την πυροσβεστική να σπεύσουν άμεσα στην περιοχή.
Η έκρηξη έγινε έξω από το κτίριο σε παγιδευμένο κλεμένο μηχανάκι, στην μπαγκαζιέρα. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και πριν από 5 χρόνια (Δεκέμβριος 2005) έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας.
 

Οι πρώτες εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής μιλούν ακόμα και για τα ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και ακούστηκε μέχρι το Σύνταγμα. Το μηχανάκι έπιασε φωτιά και μαζί του κάηκαν και σκουπίδια και πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν τον ουρανό στην περιοχή. 

Η περιοχή έχει αποκλειστεί, σε μεγάλη ακτίνα, γύρω από το σημείο που είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός και γίνεται έρευνα από συνεργεία της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία
NEWSIT