Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

                      ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ 

 Σε μικρή απόσταση από την Αγία Πόλη βρίσκεται μια μικρή κωμόπολη γνωστή από την αρχαιότητα ως Βηθλεέμ. Η αίγλη της και η φήμη της διατρέχει όλη την οικουμένη από τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια, αφού εδώ γεννήθηκε από την Αγία Παρθένο το «παιδίον Ιησούς». Το σπήλαιο της Γεννήσεως αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα και αγιότερα προσκυνήματα. Ιδιαίτερο δέος συνέχει τον κάθε πιστό η είσοδος εντός σ' αυτού του τόσο ταπεινού χώρου όπου, εκείνη την αγία νύχτα, χώρεσε ολόκληρος ο Ουρανός!


                    Φωτογραφίες από τη Βηθλεέμ                       ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ 

Προσκυνητές, τουρίστες και κληρικοί όλοι των χριστιανικών δογμάτων συγκεντρώνονται στην Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τη γέννηση του Θεανθρώπου, σε μία ασυνήθιστα ζεστή ημέρα για την εποχή...
Παλαιστίνιοι αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή για την τήρηση της τάξης ενώ η πλατεία Μάνγκερ μπροστά από το Ναό της Γεννήσεως είναι στο επίκεντρο των εορτασμών.
Ο αριθμός των επισκεπτών είναι αυξημένος φέτος, μετά την υποχώρηση της βίας στη Δυτική Όχθη. Εκτιμάται ότι οι επισκέπτες στην πόλη θα ανέλθουν σε 90.000, σε σύγκριση με 70.000 πέρυσι.
Ο θρησκευτικός τουρισμός κατέχει σημαντική θέση στην οικονομία της Βηθλεέμ, με κορύφωση την περίοδο των Χριστουγέννων. Τα ξενοδοχεία που υπάρχουν στην πόλη είναι πλήρη, ενώ αρκετές τουριστικές μονάδες είναι ακόμη υπό κατασκευή.
Η βία όμως μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ δύσκολα μπορεί να κρυφτεί ακόμη και από τους επισκέπτες: οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται από την Ιερουσαλήμ, και πρέπει να περάσουν από τον εξονυχιστικό έλεγχο (σε εορταστικές και μη περιόδους) των ισραηλινών δυνάμεων.
Παράλληλα, την Παρασκευή πάνω από 500 μέλη της χριστιανικής κοινότητας της Λωρίδας της Γάζας πέρασαν τον αποκλεισμό για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς στη Βηθλεέμ.
Αποκορύφωμα των τελετών είναι παραδοσιακά η μεταμεσονύκτια λειτουργία των καθολικών στο Ναό της Γεννήσεως, στην οποία θα χοροστατήσει ο Λατίνος Πατριάρχης Φουάντ Τουάλ.
Περνώντας και ο ίδιος το σημείο ελέγχου προς τη Βηθλεέμ την Παρασκευή, υπογράμμισε πως και οι χριστιανοί της περιοχής υποφέρουν όσο και οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες τους από τη σύγκρουση με το Ισραήλ.
 
ΤΟ CORFU NEWSIT EYXETAI ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΟΛΟΨΥΧΑ                     ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ