Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΩΝ Η ΚΕΡΚΥΡΑ

                                                Δεν πάει άλλο ........


Ολοένα και περισσότερο αυξάνεται ο όγκος των σκουπιδιών στην πόλη της Κέρκυρας όπου σε αρκετά σημεία και ειδικά έξω από τους κάδους έχουν μετατραπεί σε  μικρούς λόφους . Μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών έχουν συγκεντρωθεί  στους οικισμούς στις γειτονιές στους δρόμους,έξω από σχολεία και στους δημόσιους χώρους ,θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τόσο την υγεία των κάτοικων όσο και τους φυσικούς πόρους(έδαφος, υπέδαφος ,υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα) μετατρέποντας έτσι την όμορφη πόλη μας  σε μια απέραντη σκουπιδούπολη.
Οι συμπαθείς κατά τα άλλα δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου της Κέρκυρας συνεχίζοντας τον δικό τους αγώνα, αφού όπως φαίνεται δεν πρόκειται να πληρωθούν για το δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη 2010 άλλα ούτε θα εισπράξουν και το Δώρο Χριστουγέννων 2010 ,καταβάλουν συγκινητικές προσπάθειες προκείμενου να γίνεται περισυλλογή των σκουπιδιών σε επιλεγμένα σημεία όπως Ψυχιατρείο, Νοσοκομείο , ΙΚΑ κλπ 
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων κος Σωτήρης Μικάλεφ που είναι συμπαραστάτης στο πρόβλημα των εργαζομένων απειλεί με κλείσιμο των Δημοτικών Υπηρεσιών αν δεν καταβληθεί η δόση του ΚΑΠ για να πληρωθούν οι υπάλληλοι
                                                                                    Nikola Souris


               ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΚΑΙ ΦΛΑΒΙΝΙΟ


Οι ιθύνοντες του ΑΟ Κέρκυρα θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να γίνει αγιασμός στην ομάδα, μήπως και υποχωρήσει η γκαντεμιά… διότι τον τελευταίο καιρό το πράγμα έχει παρά γίνει και ο ένας τραυματισμός διαδέχεται τον άλλον…

Δύο νέα αγωνιστικά προβλήματα προστέθηκαν στο… στρατόπεδο των «κυανέρυθρων». Χθες Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της προπόνησης στο καινούργιο βοηθητικό γήπεδο της ομάδας, στον Πλάντραφο Ποταμού, χτύπησαν οι δύο Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές. Ο μεν Γκουστάβο Νακαράτο υπέστη θλάση στο δικέφαλο του αριστερού ποδιού, ενώ ο δε Φλαβίνιο Ντε Καρβάλιο υπέστη θλάση στον ημιτενοντώδη του αριστερού ποδιού.
Οι παίχτες υποβλήθηκαν σε μαγνητική και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρού της ομάδας, Αλέκου Κοσκινά, θα μείνουν εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον δύο με τρείς εβδομάδες. Τα παραπάνω ήρθαν να «επιβαρύνουν» ακόμη περισσότερο την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας ενόψει των αμέσως επόμενων εξαιρετικά πολύ δύσκολων αγώνων που ακολουθούν, καθώς τραυματίες είναι ακόμη τρείς βασικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας: ο Δημήτρης Κοντοδήμος, ο Τάσος Βενέτης και ο Χρήστος Καλαντζής.
Από το εντός έδρας παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ θα απουσιάσουν σίγουρα οι Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Φλαβίνιο και Μάμαλος. Όσον αφορά τους Βενέτη και Καλαντζή, οι οποίοι προέρχονται από θλάση στον δικέφαλο, δεν είναι έτοιμοι ούτε από ιατρικής πλευράς ούτε από αγωνιστικής, αλλά το ιατρικό επιτελείο του ΑΟΚ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μήπως και προλάβουν το ματς .
Από εκεί και πέρα, ο Ηλίας Ιωάννου στο τελευταίο διάστημα ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων, δείχνοντας να είναι πολύ καλύτερα σε ότι αφορά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε (κάκωση στον μηνίσκο του αριστερού ποδιού ) και είναι πολύ πιθανό έπειτα από απουσία αρκετών βδομάδων να επανέλθει την Κυριακή στην κερκυραϊκή αποστολή. 

Χρήστος Γραμμένος