Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ;



Click on the slide!Άδειασµα από τη Συγγρού µετά την ανοιχτή αµφισβήτηση Σαµαρά...

Ρήγµα στη Ν.Δ.προκαλεί το χθεσινό «χτύπηµα» του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος αµφισβήτησε ανοικτά τις επιλογές της κοµµατικής ηγεσίας, εκτόξευσε βολές για υπονόµευση του Κώστα Καραµανλή εκ των έσω και προεξόφλησε την εκλογική επιτυχία του κόµµατος της Ντόρας Μπακογιάννη. 
Η επίθεση Χατζηγάκη, οοποίος λόγω των αβερωφικών καταβολών του συνδεόταν στενά κατά το παρελθόν µετον Αντώνη Σαµαρά, προκάλεσε συναγερµό στη Συγγρού, καθώς εκτιµήθηκε ότι ο βουλευτής Τρικάλων άρχισε να καλλιεργεί το έδαφος για µεταπήδηση στη Δηµοκρατική Συµµαχία της κ. Μπακογιάννη. «Σήµερα ηπολιτική του Καραµανλή επιβεβαιώνεται... Κακώς τον υποτιµούν και ειδικά µέσα από το ίδιο µαςτο κόµµα όπου ορισµένοι “φιρφιρίκοι” καλλιεργούν ένα τέτοιο κλίµα ενάντια στον πρώην πρωθυπουργό. Κάνουν λάθος και αρνούνται να κατανοήσουν ότι ο “καραµανλισµός” έχει βαθιές ρίζες στην
παράταξή µας...», ήταν η θέση του πρώην υπουργού (σε ραδιοφωνικό σταθµό της εκλογικής του περιφέρειας) που άναψε φωτιές στη Ν.Δ.. «Δεν θα πάθω πολιτικό Αλτσχάιµερ για να εξασφαλίσω κοµµατική θέση», πρόσθεσε και επικαλούµενος τις δηµοσκοπήσεις, συνέστησε στην κοµµατική ηγεσία «να αγκαλιάσει το Κέντρο, τον λεγόµενο µεσαίο χώρο, κάνοντας µια υπέρβαση στην πολιτική της...». Ακόµη ανέφερε ότι συνοµιλεί µε την κ. Μπακογιάννη, την οποία είχε στηρίξει στη µάχη διαδοχής στη Ν.Δ., και κατέληξε: «Το κόµµα τηςθα µπει στη Βουλή και µε δεδοµένο ότι ο δικοµµατισµός καταρρέει, είναι πολύ πιθανόν να παίξει και κεντρικό ρόλο». 


Στήριξε Καραµανλή και προεξόφλησε εκλογική επιτυχία της Μπακογιάννη
Παραγκωνισµένος
Εµεινε στο περιθώριο από τη νέα ηγεσία και λόγω των προβληµάτων που δηµιούργησαν στη Ν.∆. ζητήµατα που ανέκυψαν κατά τη θητεία του στο υπουργείο γεωργίας (ΑΓΡΟΓΗ κ.ά.). 

 «Ποιος είναι ο κ. Μιχελάκης;»
ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟυπήρξαν χθες το απόγευµα εισηγήσεις για πειθαρχικά µέτρα εις βάρος του,αλλά ύστερα από διαβουλεύσεις µε τον πρόεδρο του κόµµατος αποφασίστηκε τελικώς να αντιµετωπίσουν απαξιωτικά την παρέµβασή του. 
«Ρωτήστε µε κάτι πιο σοβαρό...», ήταν η αντίδραση στην οποία περιορίστηκε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, αλλά κοµµατικές πηγές δεν άφηναν καµία αµφιβολία ότι η διαγραφή Χατζηγάκη βρίσκεται προ των πυλών εάν η χθεσινή επίθεση είναι η απαρχή ενός «πετροπόλεµου» από την πλευρά του κατά της κοµµατικής ηγεσίας, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά. Ωστόσο ο συναγερµός στη Ν.Δ. παραµένει, καθώς ο κ. Χατζηδάκης είναι εκ των στενότερων πολιτικών φίλων του Γιώργου Σουφλιά, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί επαφές µε τον Κώστα Καραµανλή. Και δεν είναι λίγοι στο γαλάζιο στρατόπεδο όσοι ερµήνευσαν τη χθεσινή επίθεσή του ως προάγγελο µιας παρέµβασης και του κ. Σουφλιά κι ενός νέου εσωκοµµατικού πολέµου µε φόντο τον «µεσαίο χώρο». Συνεργάτες του κ. Χατζηγάκη, πάντως, υποστήριζαν ότι ο πρώην υπουργός «το µόνο που έκανε ήταν να παραµείνει σταθερός στις θέσεις του», τις οποίες «ουδέποτε εξέφρασε δηµοσίως κατόπιν υποδείξεων», ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να παραµείνει σιωπηλός, λόγω των όποιων αντιδράσεων. Οσο για τα σχόλια του εκπροσώπου της Ν.Δ., ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός είναι εκ των παλαιοτέρων βουλευτών του κόµµατος και ανταπέδιδαν µε το ερώτηµα «Ποιος είναι ο κ. Μιχελάκης;»
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ