Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ο "ΑΙΑΝΤΑΣ" ΨΑΧΝΕΙ ΤΑΛΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Καλοκαιρινό ραντεβού στην Κέρκυρα...
Τελικά το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι αυτό της βίας, της διαφθοράς, των αεριτζήδων και της "κασέτας". Στη χώρα μας υπάρχει και η αγάπη για τη στρογγυλή θεά, υπάρχει το ταλέντο, υπάρχει το πάθος για διάκριση. Αυτά και άλλα πολλά είδαν οι άνθρωποι του Άγιαξ και αποφάσισαν για πρώτη φορά στα χρονικά να μεταφέρουν εκτός Ολλανδίας τα μυστικά του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου.

Ο Διευθυντής της εταιρείας Greek All Star Consultancy Γιώργος Καζιάνης έπλεε σε πελάγη ευτυχίας τη Δευτέρα στο Αμστερνταμ, μετά την επισημοποποίηση της συμφωνίας. Το όνειρό του για τη λειτουργία της κορυφαίας ακαδημίας εκπαίδευσης του ποδοσφαίρου στην πληγωμένη ποδοσφαιρικά Ελλάδα είχε γίνει πράξη.

Με την επισημότητα που απαιτούσε η περίσταση, ο κ. Καζιάνης παρουσίασε στους ανθρώπους του ΑΓΙΑΞ το πενταετές πλάνο της Ajax Hellas Youth Academy την οποία θα διευθύνει ο Γιάννης Κωτσής, και η οποία δημιουργήθηκε για να αποφέρει μεγάλα οφέλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί καλές οι ακαδημίες διάφορων ευρωπαικών ομάδων, όταν όμως αναφερόμαστε στη Βασιλική Ακαδημία του ΑΓΙΑΞ όλοι γνωρίζουν πως μιλάμε για την κορυφαία του κόσμου.
Οι πολύχρονες σχέσεις του Γιώργου Καζιάνη με την Ολλανδία, η πείρα του σε θέματα sport management, αλλά και το γεγονός πως θεωρείται από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες manager με αρκετά επιτυχημένες... αποστολές στην ανεύρεση ταλέντου ώθησαν και τους ιθύνοντες του Άγιαξ σε μια κίνηση την οποία και ο Τύπος της χώρας υποδέχθηκε με κολακευτικά σχόλια.

Μάρκο φαν Μπάστεν, Πάτρικ Κλάιφερτ, Γουέσλι Σνάιντερ, Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, Κλάρενς Ζέεντορφ, Ντένις Μπέργκαμπ, είναι κάποια από τα... λιγοστά ονόματα από τα φιντάνια της Ακαδημίας του Άγιαξ με την "Ajax Hellas Youth Academy" να φιλοδοξεί πως στο μέλλον θα μπορεί να βγάλει σπουδαίους Έλληνες παίκτες.

Καλοκαιρινό ραντεβού στην Κέρκυρα

Ο στόχος της "Greek All Star Consultancy", είναι η λειτουργία 15 Ακαδημιών σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίες το καλοκαίρι θα συνευρίσκονται στην Κέρκυρα, στο Αθλητικό Χωριό που κατασκευάζει ο Γιώργος Καζιάνης.

Στο Νησί των Φαιάκων η πολυμελής αντιπροσωπεία των εκπαιδευτών του Αίαντα θα ελέγχει σχολαστικά την πρόοδο των Ακαδημιών σε μια συνύπαρξη χαράς, παιχνιδιού και μάθησης των μυστικών της στρογγυλής θεάς.

Σκοπός της "Greek All Star Consultancy", είναι η μετεκπαίδευση στην Ολλανδία προπονητών και γυμναστών που θα εργάζονται στην Ελλάδα, ώστε να διδάσκεται αυτοτελώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Άγιαξ. Προπονητές και γυμναστές θα λαμβάνουν την πιστοποίηση πως μπορούν να μεταλαμπαδεύσουν την φιλοσοφία των Ολλανδών στα ελληνικά σχολεία εκπαίδευσης ποδοσφαίρου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το "παρών" ο υπεύθυνος ακαδημιών του Άγιαξ, Εντ φαν Σάικ, αλλά και ο διευθυντής των ακαδημιών, Γιαν Όλντε Ρίκερινγκ.

Καζιάνης: "Ταλέντο υπάρχει, όχι υποδομές"

"Έχουμε ταλέντα στην Ελλάδα, αλλά μας λείπουν οι υποδομές για να τα προπονήσουμε με το σωστό τρόπο, για αυτό το λόγο η συνεργασία με τον Άγιαξ είναι πολύ σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Άγιαξ είναι παγκοσμίως αποδεκτό πως διαθέτει τις καλύτερες ακαδημίες στον Πλανήτη. Είμαστε χαρούμενοι και θα κάνουμε τα πάντα για την άψογη λειτουργία των Ακαδημιών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η ελληνική προέλευση του ονόματος του Άγιαξ και οι Έλληνες που έπαιξαν με τη φανέλα του Άγιαξ στο παρελθόν, δημιούργησαν ένα φυσικό δέσιμο ανάμεσα στον Άγιαξ και την Ελλάδα. Η «Ajax Hellas Youth Academy", θα αυξήσει τη δημοφιλία του Άγιαξ στην Ελλάδα» ήταν το σχόλιο του προέδρου της εταιρείας, Γιώργου Καζιάνη.

Ο πρόεδρος της "Greek All Star Consultancy" στάθηκε στην οικονομική κρίση"Η κρίση επηρεάζει και το ποδόσφαιρο, αφού είναι λιγότερα τα χρήματα για τις μεταγραφές. Έτσι, συνεχίζει η ανάγκη δημιουργίας νέων αθλητών, μέσω της σωστής εκπαίδευσης στις ακαδημίες, με υψηλά κριτήρια, όπως ισχύουν στην κορυφαία ακαδημία του κόσμου".

"Άμεση επαφή και σεβασμός"

Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο απαιτεί συγκέντρωση και σωστές κινήσεις. Ο Άγιαξ θα παρακολουθεί στενά το εγχείρημα στην Ελλάδα. Ο υπεύθυνος Ακαδημιών του Άγιαξ, Έντι φαν Σάικ μας είπε χαρακτηριστικά: "Το σχέδιο θα λέγαμε πως λειτουργεί ως πυραμίδα, φιλοσοφία, οι εκπαιδευτές που θα διδάσκουν και οι μαθητές που λαμβάνουν την εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτές πρέπει να μπουν στη φιλοσοφία του Άγιαξ, γι' αυτό οι Έλληνες προπονητές που θα επιλέξει η εταιρεία του κ. Καζιάνη θα εκπαιδευτούν εδώ στο Άμστερνταμ".

Ο τεχνικός διευθυντής θα είναι Ιωάννης Κωτσής, ο οποίος είχε την πρώτη συνεργασία με όλο το τιμ των Ακαδημιών του συλλόγου, μας τόνισε: "Η τιμή είναι μεγάλη, και η ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη, εφόσον μεταφέρουμε τη φιλοσοφία του Άγιαξ στην Ελλάδα. Υπάρχει το ευαγγέλιο του Άγιαξ, το οποίο είναι το training manual, το οποίο έχει δημιουργηθεί ειδικά για τις Ακαδημίες και αυτό καλούμαστε να εφαρμόσουμε πιστά.

Ο βασικός κανόνας για έναν παίκτη δεν είναι να μάθει τη σωστή θέση στο γήπεδο, αλλά να αναπτύξει το αίσθημα της ομαδικότητας.

Ο τρόπος που το παιδί σέβεται τον προπονητή του, ο τρόπος που σέβεται τους συμπαίκτες του και ειδικότερα, ο τρόπος που σέβεται τη φύση του αθλήματος είναι κομμάτι της φιλοσοφίας του Άγιαξ".

Σύμμαχος η τεχνολογία

Η τεχνολογία θα βοηθήσει ιδιαίτερα την Ελληνικά Ακαδημία, αφού διαδικτυακά θα υπάρχει άμεση και καθημερινή επαφή. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες διαθέσιμες για τη μοναδική προπόνηση του Άγιαξ, ίντερνετ και DVD θα βοηθήσουν τους Έλληνες προπονητές.
Sport24.gr