Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΑΧ ΒΡΕ ΕΛΛΗΝΑ! ΚΟΛΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ


Για λάθος κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
«Έκαναν φτερά» οι αντίκεςΛίγες ημέρες μετά την αποχώρηση των μεταναστών από το Μέγαρο Υπατία, μια ανάρτηση της ιδιοκτήτριας του κτιρίου στην προσωπική της σελίδα στο facebook ξαναφέρνει το θέμα στην επικαιρότητα.

Η Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου-Ρουτζούνη καταγγέλλει ότι κλάπηκαν κειμήλια από το κτίριο που φιλοξένησε τους απεργούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» όλα ξεκίνησαν όταν η γνωστή γιατρός ανάρτησε στον προσωπικό της χώρο στο Διαδίκτυο το εξής σχόλιο: «Προς τον κ. Τσίπρα και τους αλληλέγγυους των 300 μεταναστών απεργών πείνας. Παρακαλώ πολύ, ενημερώστε τους συντρόφους σας εκ των απεργών, που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Υπατία ασημικά και πορσελάνες, να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν. Όπως γνωρίζετε, το κτίριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ».

Μερικές ώρες μετά, και ενώ τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση αυξάνονταν, η ιδιοκτήτρια του Μεγάρου κ. Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου επανήλθε με μια νέα ανάρτηση: «Εάν δεν επιστραφούν άμεσα τα οικογενειακά κειμήλια που υπεξαιρέθηκαν από το Μέγαρο Υπατία κατά τη διάρκεια της παραμονής των μεταναστών απεργών πείνας, θα ανεβάσω στο You Tube τα καταγραφέντα βίντεο».

Σύμφωνα με τον απολογισμό, έλειπαν από το κτίριο 26 κεντημένες πετσέτες φαγητού, 2 ασημένια κηροπήγια από την οικογένεια Τυπάλδου και όλη η συλλογή από πράσινες οπαλίνες του 19ου αιώνα.

Σε αντίθετη ωστόσο κατεύθυνση και δίχως περαιτέρω εξηγήσεις κινήθηκε η τελευταία διευκρίνιση, πάντα μέσα από το Διαδίκτυο, της κ. Κωνσταντακάτου, αργά τη νύχτα της Πέμπτης: «Η περιπέτεια της Υπατίας έληξε. Λίγοι αμετροεπείς είναι πλέον εκτός χώρας».

Εκτός από τις συγκεκριμένες αναρτήσεις στο facebook, δεν υπήρξε άλλο γραπτό ή προφορικό διάβημα προς τα μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης των απεργών πείνας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με τα μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης οι απεργοί πείνας φιλοξενήθηκαν σε χώρους που εκ των προτέρων είχε αδειάσει ο ιδιοκτήτης ενώ όλα τα υπόλοιπα δωμάτια με τα πολύτιμα αντικείμενα ήταν κλειδωμένα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε: «Είναι ατυχές να απευθύνεται αυτό το θέμα στον Αλέξη Τσίπρα. Η συνεννόηση για το σπίτι έγινε μεταξύ των μεταναστών, της επιτροπής αλληλεγγύης και των ιδιοκτητών, χωρίς να υπάρχει η εμπλοκή κανενός κόμματος, συνεπώς ούτε και του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν δέκα μέρες που έχουν φύγει οι άνθρωποι και ξαφνικά βγαίνει αυτό στο facebook. Ή πρόκειται για λάθος ή δεν ξέρω τι άλλο».
ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ :CORFU NEWSIT
KEIMENA ΦΩΤΟ :        NEWSBEAST.GR