Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ

                              Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ


ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΗΜΕΡΑΚορυφώθηκαν σήμερα στην Κερκυρα  οι εορταστικές εκδηλώσεις για την  εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με κάθε λαμπρότητα παρουσία πολλων ντόπιων αλλά και αρκετων επισκεπτων που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Κέρκυρας -ΣΠΙΑΝΑΔΑ - βοηθούμενοι και απο την ηλιολουστη και ζεστή μέρα, μέρα που σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της νέας  φετινής τουριστικής σαιζόν.
Την κυβέρνηση εκπροσωπησε ο ΓΓ του υπουργείου θαλασσίων υποθέσεων κ .Ν Λατίνας
Με ευκαιρία τον σημερινό εορτασμο η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας   κυρία Άντζελα Γκερέκου αναφέρει τα εξής
Άντζελα ΓκερέκουΟ εορτασμός της 25ης Μαρτίου, είναι πάνω απ’ όλα η υπενθύμιση για το πόσα πολλά και σημαντικά μπορούμε να πετύχουμε ως Έλληνες, όταν είμαστε ενωμένοι σε ένα κοινό στόχο. Η ημερομηνία-ορόσημο της 25ης Μαρτίου του 1821, αποτελεί στο μυαλό όλων μας τη συμβολική έναρξη μιας κολοσσιαίας προσπάθειας, η οποία τότε έμοιαζε «ακατόρθωτη»: την επίτευξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Ολόκληρη όμως η Ελληνική Ιστορία στην πορεία των αιώνων, είναι γεμάτη από παρόμοια παραδείγματα επίτευξης στόχων που μοιάζουν «ακατόρθωτοι».
 Ο εφετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου, βρίσκει τη χώρα μας στο μέσον μιας τεράστιας και επίπονης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, για να μπορέσουμε και πάλι να βρεθούμε σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης. Πολλά μπορούν να τεθούν σε αμφισβήτηση ως προς την προσπάθεια αυτή, το μόνο βέβαιο όμως είναι, ότι για να υπάρχει η οποιαδήποτε περίπτωση επιτυχίας, απαιτείται για άλλη μια φορά να βρεθούμε και πάλι όλοι ενωμένοι σε αυτό τον κοινό στόχο. Η προσπάθεια μας, δεν είναι ούτε «κομματική», ούτε «ιδεολογική», ούτε «προσωπική» - είναι Εθνική.

Ζούμε σε μια εποχή υψηλής διακινδύνευσης και σε μια εποχή σημαντικών αλλαγών, οι οποίες συμβαίνουν με ταχείς ρυθμούς. Σε παρόμοιες όμως εποχές, δημιουργούνται επίσης και ευκαιρίες που οφείλουμε να εκμεταλλευθούμε, δομές που πρέπει να αναπροσαρμόσουμε, νοοτροπίες που πρέπει να αλλάξουμε. Και όλα αυτά, πρέπει να τα κάνουμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις. Το μέλλον βρίσκεται στα δικά μας  χέρια  και έχουμε μόνο μία δυνατότητα: να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε.    

                                                                             Άντζελα Γκερέκου  
                                                                       Βουλευτής Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ