Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Στο Βερολίνο βρίσκονται ο κ. Σπύρος Σπύρου και  ο κ.Γιάννης Τρεπεκλής
Θετικά είναι τα μηνύματα από τις διεθνείς τουριστικές αγορές για τη χώρα μας, την ώρα που ανοίγει σήμερα τις πύλες της η διεθνής τουριστική έκθεση του Βερολίνου ΙΤΒ από τις εργασίες της οποίας αναμένεται να υπάρξουν ασφαλείς εκτιμήσεις για την πορεία της κίνησης κατά την εφετινή τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με τον τουριστικό συντάκτη της ΕΡΤ, Στάθη Κουσουνή, τα μηνύματα των τελευταίων 15 ημερών από τις βασικές αγορές για την Ελλάδα είναι αισιόδοξα, αφού η Μ. Βρετανία δείχνει να εμφανίζει μία αύξηση στις προκρατήσεις σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή της τάξης του 10%, η Ρωσία 20% και η Γερμανία 3 – 4% σε αντιδιαστολή με τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του Ιανουαρίου που έδειχναν μείωση.
Το βλέμμα του τουριστικού κόσμου της Ελλάδας είναι στραμμένο στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου 11.000 εκθέτες από 118 χώρες απευθύνονται σε 100.000 εμπορικούς επισκέπτες, φορείς, επιχειρηματίες και στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας καθώς  και δεκάδες χιλιάδες Βερολινέζους.
Στο Βερολίνο βρίσκονται ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος  Νικητιάδης και η ηγεσία του ΕΟΤ. Ο κ. Γερουλάνος θα παραχωρήσει αύριο  συνέντευξη Τύπου στο χώρο της ΙΤΒ,  ενώ θα έχει επαφές και συναντήσεις με παράγοντες μεγάλων τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης.
Στη γερμανική πρωτεύουσα βρίσκονται  ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου και ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, οι οποίοι αναμένεται να παραχωρήσουν σήμερα συνέντευξη Τύπου, ενώ  ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων έχει προγραμματίσει παρουσίαση στο γερμανικό Τύπο του προγράμματος φιλοξενίας αθλητών των Special Olympics το καλοκαίρι στην Κέρκυρα.
ΠΗΓΗ:Ert.gr σύνταξη: Γιάννης Ανδριώτης
 ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ  ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
Στη λίστα με τα περίπου 40  περιφερειακά αεροδρόμια τα οποία η Κυβέρνηση έχει στόχο να αξιοποιήσει για την άντληση κεφαλαίων στα κρατικά ταμεία, συμπεριλαμβάνεται το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου.

Η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων προβλέπεται σε σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που καταρτίζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το οποίο θα ιδρυθούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου για κάθε αερολιμένα ή ομάδα αερολιμένων. Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ και τις τότε καταγγελίες κατά της Ν.Δ. για ξεπούλημα των αεροδρομίων, η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην ιδιωτικοποίηση, κατήγγειλε ο πρόεδρος των εργαζόμενων Κέρκυρας στην ΥΠΑ, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Γιώργος Μαυρωνάς. Υποστήριξε, δε, ότι με την πώληση των αεροδρομίων η χώρα μας θα στερηθεί ένα μεγάλο έσοδο που ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ το χρόνο από τα τέλη πτήσεων και προσέγγισης στα αεροδρόμια της περιφέρειας.
ΠΗΓΗ:Ert.gr σύνταξη: Γιάννης Ανδριώτης