Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΑΛΕΝΤΑ !

Με προπονητή ένα αληθινό διαμάντι,ένα πραγματικό κόσμημα, με σπάνιο ΗΘΟΣ, δάσκαλο του ποδοσφαίρου, μια δυνατή  προσωπικότητα και όχι μόνο!

Καλοκαιρινό ραντεβού στην Κέρκυρα  
  Γράφει ο Nikola Souris                                                                                                       
Στο Νησί των Φαιάκων η πολυμελής αντιπροσωπεία των εκπαιδευτών του Αίαντα θα ελέγχει σχολαστικά την πρόοδο των Ακαδημιών σε μια συνύπαρξη χαράς, παιχνιδιού και μάθησης των μυστικών της στρογγυλής θεάς.
Αλήθεια πιστεύει κανείς Κερκυραίος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο πως όλοι αυτοί οι κοντόφθαλμοι που έχουν τις τύχες του  Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου στα χέρια τους θα μπορούσαν να κάνουν κάτι ανάλογο έστω και σε μικρότερη κλίμακα;
Ας μην γελιόμαστε, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ.
Ας πάρουμε παράδειγμα την επαγγελματική ομάδα του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 
Έχει κάποιο παιδί Κερκυραίο που να έχει βγει από τα σπλάχνα της και να παίζει στην πρώτη ομάδα;
Υπάρχει κανείς;
Δεν νομίζω
Γιατί;
Δεν υπάρχουν ταλέντα;
Υπάρχουν και πολλά!
Τότε;


ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ  ΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ !
Στο πρωτάθλημα υποδομών της Super League όλες οι ομάδες εκπροσωπούνται με αντίστοιχες ομάδες under 20 και έχουν δημιουργήσει ένα πρωτάθλημα αντίστοιχο
Έτσι και ο ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ εκπροσωπείται σε αυτό ,κάτι σαν το παλιό ατσικό όπως το ονομάζαμε οι μεγαλύτεροι.
Η διοίκηση του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ  ανέθεσε τις τύχες αυτής της ομάδας και καλά έκανε  στον Κερκυραίο κορυφαίο προπονητή  τον Γιάννη  Χονδρογιάννη. 
Επέλεξε  ένα πραγματικά αληθινό διαμάντι ,έναν άνθρωπο με σπάνιο ΗΘΟΣ , που υπήρξε πρώην ποδοσφαιριστής  του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ,ενώ  βρέθηκε μια ανάσα δύο φορές να αναλάβει τις τύχες του ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ αλλά και αρκετών ομάδων Β και Γ εθνικής, προτάσεις που απέρριψε επειδή κυριάρχησε το συναίσθημα.
Ο Γιάννης  Χονδρογιάννης πριν από 6 μήνες δημιούργησε μια ομάδα χάρμα ιδέστε.
O Κερκυραίος ΄΄Μουρίνιο΄΄ όπως τον αποκαλεί η όλη ποδοσφαιρική πιάτσα έφτιαξε μια ομάδα βάζοντας ο ίδιος την προσωπική του σφραγίδα - δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει- και που αν ανατρέξει κανείς στα πρωταθλήματα υποδομών της Super League θα δει γιατί αυτός ο άνθρωπος  όποια ομάδα και αν κοουτσάρει είναι πάντα πετυχημένος.
Όσοι από εμάς έχουμε παρακολουθήσει αυτήν την ομάδα ειλικρινά ξέρουμε πως δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο που χαιρόμαστε να βλέπουμε, είναι η πειθαρχία της, η ομαδικότητα της η αλληλοβοήθεια και  η άμιλλα μεταξύ των παιδιών  ,ο χαρακτήρας της,ο ενθουσιασμός της  που σε υποχρεώνει και αν δεν θέλεις να την χειροκροτήσεις να το κάνεις.
Ας δούμε μερικά αποτελέσματα που έφερε αυτή η ομάδα φέτος ,'οπως τα αναγράφει το επίσημο site της super league.

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΡΗΣ                              1-1,
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ                     2-2
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - -ΚΕΡΚΥΡΑ                1-2
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ      1-1
ΒΟΛΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ                            3-3
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΚΑΒΑΛΑ                        1-0
ΚΕΡΚΥΡΑ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ            2-1
KΕΡΚΥΡΑ –ΤΡΙΠΟΛΗ                       1-0
ΚΕΡΚΥΡΑ  - ΒΟΛΟΣ                          2-1
Και όμως αυτή η ομάδα για όσους δεν ξέρουν δεν παλεύει απέναντι στους άλλους με τις ίδιες συνθήκες
Προπονείται στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στο κανόνι , αλλά στο ΜΙΣΟ ΓΗΠΕΔΟ  παρακαλώ, αφού στο άλλο μισό προπονείται η άλλη ομάδα των under 17 ταυτόχρονα.
Αυτή η ομάδα καλείται μετά να παίξει σε χόρτο από τον τραγικό πλαστικό χορτοτάπητα.
Ας δούμε και το έμψυχο υλικό  που έχει στις τάξεις της.
Έχει τέσσερα  παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1993 και είναι οι, Αρμένης, Ευθυμίου,Πατηνιώτης και Κουρής , δηλαδή 18 χρονών.
Έχει τρία παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1994 και είναι οι, Γεωργακόπουλος, Βιόπουλος ,Σγούρος δηλαδή 17 χρονών.
Έχει ακόμη άλλα τρία παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1995 και είναι οι, Λαμπρόπουλος, Χανδρινός,και ο τερματοφύλακας Ντάικος δηλαδή 16 χρονών.
Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά του ενός έτους σε αυτές τις ηλικίες,και φανταζόμαστε πως είναι και  των δύο η των τριών ετών, εκεί που η σωματοδομή είναι εντελώς διαφορετική αυτών των παιδιών που είναι στην ανάπτυξη, όταν στις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος αγωνίζονται πολλοί που έχουν γεννηθεί το 1991, η το 1992η ακόμη και το 1990.
Αυτή η ομάδα σε κοιτάει στα μάτια και κερδίζει,  με τον σπουδαίο της Προπονητή και μεγάλο δάσκαλο, το ταλέντο και τον ενθουσιασμό της , όπως τον Παναθηναϊκό του Χουάν Ραμόν Ρότσα και της Παιανίας , τον Ολυμπιακό του Ρέντη ,της Ξάνθης , του Εργοτέλη, του ΠΑΟΚ ,της ΑΕΚ  κλπ, συλλόγων με τεράστιες υποδομές ακάδημίες  και  εγκαταστάσεις και με αρκετή δουλειά στα προηγούμενα χρόνια.
                                      ΚΑΙ  ΕΡΩΤΩ  ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ
Ποίο είναι το ενδιαφέρον γι αυτήν την προσπάθεια της ΠΑΕ και του κυρίου Λυράκη;
Υπάρχει ενδιαφέρον  η επειδή από  υποχρέωση  έχετε  και εσείς μια αντίστοιχη ομάδα όπως όλες οι ΠΑΕ  στη  SUPER LEAGUE και την έχετε  αφήσει  στην μοίρα της;
Το ενδιαφέρον της ΕΠΣΚ αλήθεια θα θέλαμε να ξέρουμε ποίο είναι;
Η προβολή αυτής της προσπάθειας από τα Κερκυραϊκά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά ποία είναι; 
Όλων των ανθρώπων που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου ποίο είναι; μήπως μάθουμε και εμείς;
Περιμένουμε όλους εσάς κύριοι του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού Κερκυραϊκού  ποδοσφαίρου και όλους τους εμπλεκόμενους με αυτό μια απάντηση, αν και είμαστε απόλυτα σίγουροι πως δεν θα την πάρουμε ποτέ
 Θα επικρατήσει  απόλυτη σιωπή.
ΟΜΩΣ.....
Σας κρούω κύριοι τον κώδωνα του κινδύνου.....
Προστατέψετε αυτήν την ομάδα και τον προπονητή της.
Βοηθήστε τους όσο μπορείτε να πετύχουν. 
Προωθήστε στην επομένη χρονιά κάποια  από αυτά τα παιδιά στην πρώτη ομάδα.ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ! έτσι ώστε να υπάρχει κίνητρο και συνέχεια αλλά και συνέπεια  για τα επόμενα παιδιά που ακολουθούν.
'Ολα αυτά τα παιδιά έχουν πρότυπα τον  Καραγκούνη,τον Μπασινά ,τον Τζόρβα, τον Σαλπιγγίδη τον Νίνη, τον Φετφατζίδη  και τόσους άλλους που αναδείχτηκαν από τετοιες ακαδημίες μέσα τους ,και θέλουν να τους μοιάσουν.
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ.....
Να θυμάστε ! 
Αυτό το προϊόν που έχετε τώρα στα χέρια σας αν δεν το προσέξετε σίγουρα θα το προσέξει κάποιος άλλος και δεν θα προσέξει εσάς, αντίθετα θα σας ευχαριστήσει για το ελεύθερο πεδίο δόξης λαμπρό που του αφήσατε.
Ο  Άγιαξ της Ολλανδίας είναι προ των πυλών να ιδρύσει ακαδημίες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, αρχής γενομένης  από το φετινό καλοκαίρι, δεν έρχονται τυχαία.
Αυτοί ξέρουν!
Ξέρουν να αξιολογούν τον καθένα ξεχωριστά .
 Φανταστείτε κύριοι τον Γιάννη Χονδρογιάννη - τον έχουν ήδη εντοπίσει αν δεν τον έχουν ήδη προσεγγίσει πιστέψτε με - να πάψει να λειτουργεί με το συναίσθημα να λειτουργήσει  σαν ψυχρός επαγγελματίας ,να μεταπηδήσει στον Άγιαξ και για  τους ιδίους παίκτες που αδιαφορείτε σήμερα, αύριο να χρειάζεστε μια ολόκληρη περιουσία  για να τους αποκτήσετε..........και αν θέλουν να έρθουν!


Κύριοι Καληνύχτα σας.......