Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΤΑΡΔΗΣ


Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Βασταρδής

        Σε ηλικία 87 ετών πέθανε το βράδυ της Κυριακής 18 Μαρτίου στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο ο ηθοποιός Νίκος Βασταρδής, πατέρας της ηθοποιού και σεναριογράφου Άννας Ανδριανού.
 Τους τελευταίους μήνες η υγεία του Βασταρδή ήταν...

... επιβαρυμένη εξαιτίας ενός ατυχήματός του. Μέχρι πριν από οκτώ μήνες ήταν υγιέστατος και δίδκασε στη σχολή του.
 Γεννημένος το 1924 στον Πειραιά, ο Ν. Βασταρδής σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, του Κάρολου Κουν και πρωτοεμφανίστηκε το 1942 στην «Αγριόπαπια »του Ίψεν. 
 Εκτός από το Θέατρο Τέχνης συνεργάστηκε επίσης με το Θέατρο του Λαού και τους «Ενωμένους Καλλιτέχνες» (1945-1946), ενώ το 1947 συμμετείχε στον θίασο του Γιώργου Παππά και το 1948 στο θίασο Βασίλη Λογοθετίδη.
Το 1953 συγκρότησε δικό του θίασο οπερέτας, ενώ το 1955 και το 1956 επιστρέφει στην πρόζα και ερμηνεύει το Βοναπάρτη στο έργο του Τσβάιχ «Του φτωχού τ' αρνί» με τον θίασο Τζ. Καρούσου - Μαίρης Λεκκού. 
Η παρουσία του στον κινηματογράφο δεν υπήρξε ποτέ έντονη («Χωρίς συνείδηση», «Ιπποκράτης και Δημοκρατία», «Παύλος Μελάς» κ.ά.) αλλά στη δεκαετία του 1970 η στροφή του προς την τηλεόραση υπήρξε άκρως επιτυχημένη σε σειρές όπως οι «Εν τούτω νίκα», «Ανακριτικό γραφείο» και κυρίως η «Πορφύρα και αίμα» όπου υποδύθηκε τον Ρωμανό Διογένη δίπλα στη Βασίλισσα Ευδοκία της Βούλας Ζουμπουλάκη. 
Για πολλά χρόνια υπήρξε καθηγητής της υποκριτικής στη Σχολή Γ. Θεοδοσιάδη και το 1992 ίδρυσε δική του Δραματική Σχολή. 

ΤΟ ΒΗΜΑ