Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΚΑΠΕΛΟ Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Ακριβότερα τα ακτοπλοϊκά, μειωμένη η κίνηση


Στην δυσμενή οικονομική κατάσταση της αγοράς με την περιορισμένη καταναλωτική κίνηση έρχονται να προστεθούν οι αυξήσεις έως και κατά 6% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η Απριλίου επιβαρύνοντας όσους θελήσουν να περάσουν το Πάσχα στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ωστόσο, σε σύγκριση με το περσινό Πάσχα, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια είναι...
... σημαντικά μειωμένα.

Ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες προχωρούν ήδη στην έκδοση ακριβότερων εισιτηρίων, ενώ αρκετές ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανεβάσουν τα τιμολόγιά τους από την 1η Απριλίου.

Παράγοντες της τουριστικής αγοράς επιμένουν παρά ταύτα ότι "σε σχέση με πέρυσι το Πάσχα οι τιμές των εισιτηρίων κινούνται στα ίδια επίπεδα", αφού τους προηγούμενους μήνες είχαν μεσολαβήσει μικρές μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων.

Γενικά, πάντως, σε σύγκριση με το περσινό Πάσχα και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα είναι λιγότερα και ο κόσμος που θα περάσει τις γιορτές στα νησιά θα είναι λιγότερος από άλλες χρονιές.

 Ενδεικτικά, ενώ το 2011 είχαν προγραμματιστεί και αρκετά έκτακτα δρομολόγια προς Μύκονο με πλοία High Speed, φέτος την Μεγάλη Πέμπτη θα γίνουν μόνο δυο. Συνολικά τα δρομολόγια της Μεγάλης Πέμπτης από 25 πέρυσι μειώνονται φέτος σε 17, σύμφωνα με το προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο.

Οι επιβάτες, πάντως, διαμαρτύρονται διότι οι τιμές ανεβαίνουν, χωρίς οι εταιρείες να ενημερώνουν το επιβατικό κοινό, τη στιγμή που η διάρκεια των ταξιδιών παραμένει μεγάλη, αφού τα πλοία μειώνουν ταχύτητα, με στόχο την μικρότερη κατανάλωση καυσίμων και τη μείωση των εξόδων τους. 
ΠΗΓΗ:NOOZ.GR