Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΛΕΝΕ..."ΟΡΥΚΤΕΡΟΠΟΥ"


Σώμα ποντικού, ουρά καγκουρό, αυτιά λαγού και μύτη γουρουνιού
Με λένε... «ορυκτερόπου»Γεννημένος σε ζωολογικό πάρκο της Φλόριντα, απολαμβάνει τη φροντίδα των επιστατών που τον προσέχουν και τον ταϊζουν με αγάπη. Μοιάζει με μηρμυγκοφάγο αλλά δεν είναι ακριβώς αν και ανήκει στην οικογένειά τους. Και από τα πιο άσχημα ζωάκια που έχουμε δει! 

Σήμερα υπάρχουν μόλις 40 του είδους του σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική και έτσι τον φυλάνε ως κόρη οφθαλμού. Λέγεται...


... Aardvark, στα ελληνικά ορυκτερόπους.

Το αξιοπερίεργο θηλαστικό ζώο του οποίου η διεθνώς γνωστή ονομασία είναι Άαρντβαρκ, ζει κυρίως στην Αφρική και συγκεκριμένα στη γεωγραφική ζώνη της Αιθιοπίας.

Είναι ζώο νυκτόβιο και δειλό και τρέφεται κυρίως μεσκουλήκια, έντομα και ιδίως με τερμίτες.

Γενικά η όψη του Ορυκτερόπου είναι περίεργη. Το σώμα του μοιάζει με τεράστιου ποντικού, η χοντρή και μακριά ουρά του θυμίζει καγκουρό, τα μεγάλα αυτιά του θυμίζουν τον λαγό, τα κοντόχοντρα πόδια και το ιδιόμορφο λεπτό και επίμηκες κεφάλι που απολήγει σε μακρύ κυλινδρικό ρύγχος, του οποίου το άκρο θυμίζει εκείνο του χοίρου.

Τα δε μάτια του φέρονται λίγο προς τα πίσω. Ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ζώου αυτού είναι ότι τα δόντια του δεν φέρουν ρίζες, ούτε σμάλτο. Κατοικεί μέσα σε οπές που διανοίγει μέσα στο έδαφος με σχετικά μεγάλη ευκολία ακόμα και στο πιο σκληρό έδαφος. 
 


Πηγή:Newsbeast.gr