Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ....

                         Tων Νοσοκομείων!

Η λεηλασία των αποθεματικών των Νοσοκομείων από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας για την έκταση της «νόμιμη κλοπή» των αποθεματικών των Νοσοκομείων, όπου συγκυβέρνηση, ΕΕ και πλουτοκρατία επιχειρούν με κάθε τρόπο να το συγκαλύψουν. Στο όνομα του «κουρέματος» του χρέους, εκτός από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων «εξαφανίστηκαν» και οι καταθέσεων των νοσοκομείων που είχαν στην...

... Τράπεζα της Ελλάδας για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.

Το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία της χώρας διαπιστώνουν ότι τα χρήματα που είχαν καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδας και μετατράπηκαν αυθαίρετα από αυτήν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου «εξανεμίστηκαν» και έχουν απομείνει ελάχιστα με αποτέλεσμα να μη μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες, τις οποίες ούτως ή άλλως δυσκολεύονταν να καλύψουν εξαιτίας και της συνεχούς μείωσης της κρατικής επιδότησης.
Τα χρήματα αυτά είχαν συγκεντρωθεί κυρίως από τα νοσήλια, το εισιτήριο των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία, τις πληρωμές για τις εργαστηριακές εξετάσεις που κάθε φτωχός εργαζόμενος και συνταξιούχος πληρώνει καθώς και από τα χρήματα που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.
Η ψήφιση πρόσφατα νόμου που απαλλάσσει τις διοικήσεις Τραπεζών, Οργανισμών και Ταμείων από τις ευθύνες Διαχείρισης των αποθεματικών, ενισχύει τις υποψίες ότι όλα αυτά αποτελούν μεθόδευση και σχεδιασμό της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Η εγκληματική αυτή πολιτική θα έχει δραματικές επιπτώσεις στη λειτουργία των νοσοκομείων και θα βάλει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών, των εργαζόμενων, της λαϊκής οικογένειας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί και καλούνται να καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής,             
·        Αναλυτικά όλα τα στοιχεία ανά νοσοκομείο για τα αποθεματικά των νοσοκομείων που εξαφανίστηκαν εξαιτίας του «κουρέματος».
·        Πώς θα καλυφθούν άμεσα από το κράτος το 100% των απωλειών των αποθεματικών των νοσοκομείων από το «κούρεμα».