Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤ. ΓΚΙΚΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

Στ. Γκίκας: «Πρέπει άμεσα να επαναπροταθούν και  επαναπροκηρυχτούν προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και της νεανικής επιχειρηματικότητας»
Τον ΟΑΕΔ Κέρκυρας, επισκέφτηκε χθες ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, όπου ενημερώθηκε από την Διευθύντρια του Οργανισμού κ. Δήμητρα Αυλωνίτη για το έργο της υπηρεσίας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για τα επιδόματα, για τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας, κλπ. Ο κ. Γκίκας στη συνέχεια μίλησε στους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ για την...

... κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα και το διακύβευμα των επόμενων εκλογών, ενώ αναφέρθηκε στους άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επισκέφτηκα σήμερα τον ΟΑΕΔ Κέρκυρας, μία υπηρεσία που εξυπηρετεί 15000 ανέργους το χρόνο και παρακολουθεί την χορήγηση 9000 επιδομάτων ανεργίας. Σημειώνω ευθύς εξ αρχής, ότι οι 25 εργαζόμενοι καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν στον μεγάλο όγκο δουλειάς.
 Από την ενημέρωση που είχα διαπιστώνεται ότι μία σειρά από προγράμματα υποστήριξης ανέργων, λήγουν, ή δεν έχουν ακόμη προκηρυχτεί, όπως το πρόγραμμα «διατήρησης Θέσεων», όπου ο ΟΑΕΔ επιδοτούσε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων σε επιχειρήσεις, αρκεί αυτές να μην απέλυαν εργαζομένους. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητη η εκ νέου έναρξη του προγράμματος, το οποίο μόλις έληξε.
 Επίσης άλλα προγράμματα όπως αυτά της επιδότησης Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, ή των ξενοδοχείων τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Σεπτέμβριο, πρέπει να επαναπροταθούν και να επαναπροκηρυχτούν. Δυστυχώς με την οικονομία μας να βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και την ανεργία στα ύψη, μόνον με την εφαρμογή δέσμης αναπτυξιακών πολιτικών, μπορεί να ελπίζουμε σε ανάκαμψη και ανάπτυξη, για να βγει επιτέλους η χώρα από το τούνελ της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, η εκμετάλλευση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας, είναι εκ των ουκ άνευ. Η χώρα πρέπει να επιδιώξει αναλογικά την μερίδα του λέοντος από αυτά τα προγράμματα. Ούτως ή άλλως ακόμη και το επίδομα ανεργίας δεν επαρκεί – μετά τις μειώσεις –, για να διαβιεί κάποιος στοιχειωδώς με αξιοπρέπεια.

Διαβεβαίωσα την κα Αυλωνίτη, ότι θα είμαι αρωγός στην  προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων του ΟΑΕΔ.»