Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΗ....

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΗ, 7:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΟΚΟ

Η πάλη για δημόσιες – δωρεάν υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας  να γίνει υπόθεση όλου του λαού!!!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, νέοι και γυναίκες,
Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιπαλέψουμε την τραγική κατάσταση στον τομέα της υγείας- πρόνοιας που είναι πλέον τραγική και επικίνδυνη για τους ασθενείς, τις οικογένειές τους αλλά και το υγειονομικό προσωπικό.
Οι ζωές και η υγεία των λαϊκών στρωμάτων χωρίς υπερβολή κινδυνεύουν γιατί η σημερινή συγκυβέρνηση και οι προηγούμενες μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούν ότι τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων στην υγεία- πρόνοια είναι «σπατάλη». Επί της ουσίας κόβουν κρατικές δαπάνες από την υγεία- πρόνοια για να επιδοτούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Φροντίζουν με την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών να στέλνουν «πελατεία» στους ιδιώτες επιχειρηματίες του κλάδου της υγείας. Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι αγαθό.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι μονόδρομος. Τα λαϊκά στρώματα μπορούμε και πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της υγείας στα χέρια μας.
Σας καλούμε να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα όλοι εμείς που πληττόμαστε από την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Να συγκροτήσουμε πλατιά Λαϊκή Συμμαχία για αγώνες αποφασιστικούς, για το σύνολο των δικαιωμάτων μας.

Διέξοδος μπροστά στον αποκλεισμό από τις υπηρεσίες υγείας δεν είναι η φιλανθρωπία των επιχειρηματιών, ο εθελοντισμός και τα υποκατάστατα υπηρεσιών των ΜΚΟ, των κοινωνικών ιατρείων κλπ.

Σας καλούμε οργανωμένα να παρέμβουμε μαζί στα νοσοκομεία και ΚΥ για κάθε περίπτωση ανασφάλιστου, άνεργου για κάθε έναν που δεν έχει να πληρώσει για την υγεία και τα φάρμακά τους. Για κάθε παιδί που δεν έχει εμβολιαστεί. Να μην απολυθεί κανένας υγειονομικός.

Στρέψετε την οργή για την ταλαιπωρία σας στα νοσοκομεία, για την ληστεία του μισθού και της σύνταξής σας για υπηρεσίες υγείας, απέναντι στις διοικήσεις των νοσοκομείων, την κυβέρνηση, την Ε.Ε., και τους επιχειρηματίες που είναι υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
- Να μη συγχωνευτεί ή κλείσει καμία μονάδα Υγείας.
- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. Να μην γίνει καμία απόλυση.
- Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημοσίων μονάδων Υγείας.
- Να καταργηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς για εξετάσεις και φάρμακα.
- Δωρεάν περίθαλψη όλων των ανέργων, ανασφάλιστων, όλων όσων έχουν ανάγκη.
- Λήψη όλων των μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που απαιτούνται για την πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου, με εξειδίκευση στις γυναίκες.
- Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια.

                                                                                       Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ