Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ....

ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΕΡΜΕΝΗΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΩΝ


Τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού παίρνουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ύστερα από την ολοκλήρωση της διάσκεψης μεταξύ των Εφετών ανακριτριών αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Η απόφαση για την προφυλάκιση των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε συγγενείς των δύο κατηγορουμένων καθώς και σε υποστηρικτές του κόμματος.

Ειδικότερα, έξω από το κτήριο του Εφετείου, όπου παρέμεναν συγκεντρωμένοι περίπου 100 άνθρωποι σε ένδειξη συμπαράστασης στους δύο βουλευτές, επικράτησε αναβρασμός, με τη σύζυγο του Γιώργου Γερμενή να δηλώνει ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει στο τέλος το καθήκον της και θα αθωώσει τους κατηγορούμενους.





«Αυτοί οι άνθρωποι μάχονται για όλους τους Έλληνες και τα παιδιά σας. Στο τέλος η Δικαιοσύνη θα λάμψει», δήλωσε εν μέσω έντονης συναισθηματικής φόρτισης.



Λίγο μετά την απόφαση των ανακριτριών...


... ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του υπουργείου Δικαιοσύνης, του πρωθυπουργού αλλά και των δημοσιογράφων. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν σημαίες της Χρυσής Αυγής και της Ελλάδας.

Τόσο ο Γιώργος Γερμενής όσο και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και από εκεί στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Μαραθώνιες απολογίες 


Οι απολογίες των δύο βουλευτών, ενώπιον των ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, έγιναν παρουσία του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου και βρίσκονταν σε εξέλιξη από το πρωί.

Ο Γιώργος Γερμενής παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο επί επτά ώρες, ενώ ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος για τουλάχιστον πέντε ώρες. Όπως έγινε γνωστό, ο τρίτος βουλευτής, που είχε κληθεί σε απολογία, ο Στάθης Μπούκουρας, θα περάσει τελικά το κατώφλι των ανακριτριών στις 10.00 το πρωί της Κυριακής, καθώς αναβλήθηκε η προγραμματισμένη διαδικασία λόγω κόπωσης των δικαστών.







Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για τα οποία, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.



Need Text
Οι δηλώσεις Κούγια στο εφετείο00:38reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading


Το υπόμνημα του Π. Ηλιόπουλου και του Στ. Μπούκουρα

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο υπόμνημα που κατέθεσε, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Στο εν λόγω νομικό κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Την αποδιδόμενη σε μένα πράξη, όπως αυτή περιγράφεται, κατά τα πραγματικά περιστατικά και τους αντίστοιχους νομικούς χαρακτηρισμούς, στο κατηγορητήριο που μου απαγγέλθηκε, αρνούμαι κατηγορηματικά τόσο κατά το πραγματικό όσο και κατά το νομικό της μέρος. Αρνούμαι ρητά και κατηγορηματικά ότι το πολιτικό κόμμα ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι εγκληματική οργάνωση και επάγομαι τα ακόλουθα». 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το Υπόμνημα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το υπόμνημα που θα καταθέσει ενώπιον των εφετών ανακριτριών ο Στάθης Μπούκουρας το πρωί της Κυριακής.

«Επί των αποδιδόμενων εις εμέ κατηγοριών περί ένταξης μου συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων, δηλώνω κατηγορηματικά αθώος, επικαλούμαι το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων και επιστολών που δόθηκαν για την προσωπικότητα μου, τις πράξεις και συμπεριφορές μου από όλη την κοινωνία της Κορινθίας, της Πελοποννήσου και του Περιστερίου» τονίζεται. 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το Υπόμνημα του Στάθη Μπούκουρα.

Ο κ. Γερμενής πέρασε την πόρτα του Εφετείου στις 08.40 το πρωί και ολοκλήρωσε την απολογία του στις 16.00 το μεσημέρι. Ο Στάθης Μπούκουρας έφτασε λίγο πριν από τις 10.30 το πρωί και πέρασε την πόρτα των ανακριτριών στις 11.55.


Ο Στάθης Μπούκουρας έφτασε στο Εφετείο λίγο πριν τις 10.30
Ο Στάθης Μπούκουρας έφτασε στο Εφετείο λίγο πριν τις 10.30


Ο Ηλίας Παναγιώταρος έξω από το Εφετείο
Ο Ηλίας Παναγιώταρος έξω από το Εφετείο


Στο Εφετείο έφτασε στις 11.00 το πρωί o Παναγιώτης Ηλιόπουλος και μπήκε στο γραφείο των ανακριτριών στις 12.00.



Need Text
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Γερμενή00:47reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading





Need Text
Ο Στάθης Μπούκουρας εισήλθε στο Εφετείο για να απολογηθεί00:23reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading





Need Text
Οι δηλώσεις Κούγια τον Στ. Μπούκουρα02:11reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading



  
  
Ο Στάθης Μπούκουρας εισέρχεται για να απολογηθεί


Need Text
Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος εισήλθε στο Εφετείο για να απολογηθεί00:26reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading



  
Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος εισέρχεται για να απολογηθεί

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έξω από το Εφετείο
Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έξω από το Εφετείο




Need Text
O Στάθης Μπούκουρας λίγο πριν την απολογία του00:14reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading


Το κατηγορητήριο

Οι δυο ανακρίτριες, αφού αξιολόγησαν την ογκώδη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους, εξετάζοντας παράλληλα και πολλούς μάρτυρες, έστειλαν κλήσεις σε απολογία για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης στους βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Στάθη Μπούκουρα και Γιώργο Γερμενή, η ασυλία των οποίων είχε αρθεί από τη Βουλή μετά το σχετικό έγγραφο των ανακριτών Σπ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα που χειρίζονταν τότε την υπόθεση. 

Ειδικότερα, για τον βουλευτή Γ. Γερμενή ιδιαίτερα επιβαρυντικά είναι όσα αναφέρει στην κατάθεσή του στους ανακριτές προστατευόμενος μάρτυρας. Σύμφωνα με την κατάθεση αυτή, ο συγκεκριμένος βουλευτής κατονομάζεται ως «Ταγματάρχης», με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσυλλέκτων αλλά και στις επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών. «Με έμαθε να σκοτώνω» αναφέρει χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Εξίσου επιβαρυντικά είναι και τα στοιχεία για τον Στάθη Μπούκουρα, για τον οποίο προστατευόμενος μάρτυρας αναφέρει στην κατάθεσή του ότι είναι ο αρχηγός του πυρήνα της Κορίνθου, αλλά και «αρχηγός» του κυκλώματος που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου. 

Ως πρόσωπο με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην οργάνωση χαρακτηρίζουν οι ανακριτές τον Π. Ηλιόπουλο. Πρόκειται για τον βουλευτή που έχει κάνει ελέγχους σε πάγκους στην λαϊκή, ενώ φέρεται να έκανε και ιδεολογική κατήχηση στους νεοσύλλεκτους. 

Παρατίθεται η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Δ΄, ο οποίος κατέθεσε στις 12.46 (ξημερώματα) του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου: 
Ήμουν στέλεχος στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Υπεύθυνος ήταν ο Βουλευτής Στάθης Μπούκουρας μαζί με τον βουλευτή Παναγιώταρο και υπαρχηγό όλης της οργάνωσης τον Κασιδιάρη.

Γνωρίζω περαστικά επιθέσεων σε λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου. Δεν γνωρίζω αν υπήρχε σε κάθε περιστατικό ειδική εντολή, αλλά υπήρχε γενική κατεύθυνση «να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες». Το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου έγινε επίθεση εναντίον μεταναστών. Στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά γελούσαν.

Γνωρίζω ότι ο Μπούκουρας έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα. Σε ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα. Έχω απόλυτη πεποίθηση ότι ο Μπούκουρας έχει απόλυτη γνώση για ό,τι γίνεται, ακόμα κι αν δεν δίνει ρητή εντολή για κάθε ενέργεια.
 

Παρατίθεται η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Γ΄:
Ο Γερμενής ήταν ο επιχειρησιακός εκπαιδευτής μου. Με έμαθε να σκοτώνω. Μια νύχτα με τον πυρηνάρχη του Πειραιά (που τον λένε Νίκο) μπήκαμε μετά από διαταγή του Πατέλη, περί τα τέλη Ιουνίου 2012, παράνομα σε σπίτι μεταναστών (μονοκατοικία), κοντά στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, μαζί με 15 ακόμα άτομα (δύο διμοιρίες τις ονομάζαμε, στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Ρουπακιάς, ο Ν.Π. με τηλέφωνο 6989..., ο Γιώργος Τσακανίκας, ο Μάριος ο κοντός, το δεξί χέρι του Πατέλη, ο Σπύρος του οποίου δεν ξέρω άλλα στοιχεία και ο Γ.Α., η μητέρα του οποίου ήταν υποψήφια βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας) και με διάφορα αντικείμενα (μαχαίρια, κλομπ, καπνογόνα) τους προκαλέσαμε σωματικές βλάβες. Μετά από δύο ημέρες ενημέρωσα το Λοχαγό μου (το βουλευτή Γερμενή) και δέχθηκα τα συγχαρητήριά του για την επιχείρηση. 

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους βουλευτές από μέλη της Χρυσής Αυγής
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας στο zougla.gr τόνισε ότι «κανένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν έχει κληθεί σε ανάκριση για τα σκάνδαλα και τις μίζες. Οι μόνοι που έχουμε κληθεί είμαστε εμείς».



Need Text
Ο Ηλίας Κασιδιάρης για την απολογία των Χρυσαυγιτών00:24reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading



Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Εφετείο
Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Εφετείο


Η Ελένη Ζαρούλια έξω από το Εφετείο
Η Ελένη Ζαρούλια έξω από το Εφετείο


Ηλ. Κασιδιάρης - Ηλ. Παναγιώταρος
Ηλ. Κασιδιάρης - Ηλ. Παναγιώταρος


Παράλληλα, έξω από το Εφετείο, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών της Χρυσής Αυγής παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.










Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο
Πηγη:Zougla.gr