Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !!!

Τουρκικός στόλος κατευθύνεται στο Αιγαίο – Ανησυχία μετά το επεισόδιο στη Λαδοξέρα

Φωτογραφία για Σε συναγερμό το ΠΝ: Τουρκικός στόλος κατευθύνεται στο Αιγαίο – Ανησυχία μετά το επεισόδιο στη ΛαδοξέραΣε συναγερμό βρίσκεται από τη νύχτα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό εξαιτίας των κινήσεων τουρκικών πολεμικών πλοίων σε όλο το μήκος των μικρασιατικών ακτών.

Τουρκικά πλοία βγήκαν από το ναύσταθμο του Γκιολτσούκ με κατεύθυνση τα Δαρδανέλια και υψηλή κινητικότητα παρατηρείται και στους ναυστάθμους Αλικαρνασσού και Σμύρνης ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του defencenet φορτώνονται και πυρομαχικά στα πλοία.

Μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί περί τις επτά κύριες μονάδες, φρεγάτες, κλάσης ΜΕΚΟ-200ΗΝ

και O.H.Perry να αποπλέουν, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε υποβρυχια τα οποία ήδη έχουν αποπλεύσει από τις βάσεις τους.Την ίδια ώρα με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν πτήσεις τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Το πιθανότερο είναι πρόκειται για κινήσεις που έχουν να κάνουν με τις μεγάλες ασκήσεις που ξεκινά το τουρκικό Ναυτικό σε 24 ώρες τόσο στο κεντρικό-βόρειο Αιγαίο, όσο και μεταξύ Ρόδου και 
συμπλέγματος Μεγίστης.
Η όλη κίνηση πάντως παρακολουθείται στενά από τις ελληνικές αρχές ειδικά μετά το επεισόδιο στη βραχονησίδα Λαδοξέρα-Ζουράφα.

Η Άγκυρα έχει εκδώσει τρεις ΝΟΤΑΜ με ισχύ από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου με τις οποίες δεσμεύει τρεις περιοχές του Αιγαίου, δύο στο βόρειο και μία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο (αποκλεισμός Μεγίστης) σε σειρά ασκήσεων ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η «Akci Deniz» («Θαλάσσιος Πνεύμονας»).

Να σημειώσουμε ότι έχουν εκδόσει και Sub Note που σημαίνει έντονη δραστηριότητα εχθρικών υποβρυχίων στις περιοχές αυτές.

inewsgr.com/
InfoGnomon