Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΜΟΣΧΑ: ΟΥΡΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ "ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ"ΑΠΟ...

                   ... το Άγιον Όρος !


Ημέρες «Αγίας Ζώνης» ζει και πάλι η Μόσχα. Όπως τότε που μεταφέρθηκε η Ζώνη της Παναγίας από το Άγιον Όρος στη Μόσχα, έτσι και τώρα, ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονται καθημερινώς για να δούν οι Ρώσοι κάποια από τα «Δώρα των μάγων», που επίσης μεταφέρθηκαν από το Άγιον Όρος στη ρωσική πρωτεύουσα.
Όλα δείχνουν ότι η «Εκκλησιαστική Διπλωματία» μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας καλά κρατεί (υπάρχει τουλάχιστον ένας τομέας που κάτι προχωράει ανάμεσα στις δύο χώρες, γιατί όλα τα άλλα κινούνται σε ρυθμούς σημειωτόν). Να σημειωθεί ότι τα «Δώρα των μάγων» για πρώτη φορά βγαίνουν εκτός Αγίου Όρους. Τα συνοδεύουν μοναχοί της Μονής Αγίου Παύλου.
Μάλιστα, ανήμερα των ρωσικών Χριστουγέννων (7 Ιανουαρίου με το παλαιό ημερολόγιο), τα «Δώρα» εκτέθηκαν στον μητροπολιτικό ναό της Μόσχας, αυτόν του Χριστού Σωτήρος, παρουσία του Πατριάρχη Ρωσίας, Κυρίλλου, και του πρωθυπουργού, Μεντβέντεφ. Μια σαφής ένδειξη της βαρύτητας που δίδει η πολιτικο-θρησκευτική ηγεσία σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Έκτοτε, ουρές χιλιομέτρων από πολίτες σχηματίζονται στο δρόμο για να δούν τα «Δώρα». Βέβαια, προς το παρόν, η προσέλευση δεν είναι τόσο μεγάλη, όπως με τη Ζώνη της Παναγίας, διότι οι περισσότεροι Μοσχοβίτες, λόγω των εορτών αυτές τις ημέρες, είτε είναι στις «ντάτσες» τους εκτός Μόσχας, είτε σε εκδρομές εκτός Ρωσίας.
Πηγή:antinews.gr