Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ !!!

Η κυβέρνηση των μνημονίων συνεχίζει το καταστροφικό της έργο με νέες απολύσεις. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπήκαν και εκτελέστηκαν με την προσφιλή της κυβέρνησης μέθοδο του ξαφνικού θανάτου, πάνω από 6.000 συμβασιούχοι του Δημοσίου, οι 2.500 από αυτούς εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Βλέποντας η κυβέρνηση για άλλη μια φορά τους ανθρώπους ως αριθμούς, πετάει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, χωρίς καμιά προειδοποίηση, από τη μια μέρα στην άλλη, εντείνοντας την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, ενώ ταυτόχρονα διαλύει τις εργασιακές σχέσεις αντικαθιστώντας το μόνιμο προσωπικό με 5-μηνες συμβάσεις.
Από την άλλη, οδηγεί σε πλήρη αδυναμία τους Δήμους, (οι οποίοι πλήττονται περισσότερο), να υποστηρίξουν ακόμα και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες τους. Οι υπηρεσίες ύδρευσης – βασικό δημόσιο αγαθό – όπως και άλλες υπηρεσίες δε θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν την επόμενη μέρα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή μας.
Στην Κέρκυρα το πλήγμα είναι μεγάλο, με απώλεια 58 εργαζομένων (24 από τη ΔΕΥΑΚ και 34 από το Δήμο), οι περισσότεροι τεχνικών υπηρεσιών και άρα οι εξελίξεις στο Δήμο αναμένονται στο επόμενο διάστημα δραματικές.
Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πάρει άμεσα θέση και να κάνει ενέργειες για την ανατροπή αυτής της απόφασης.
Ως ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας συμπαραστεκόμαστε απόλυτα στους απολυμένους συμβασιούχους και στηρίζουμε την πλήρη λειτουργία και ανάπτυξη των Αυτοδιοικητικών δομών.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις απολύσεις και να στηρίξει αντί να διαλύει την Αυτοδιοίκηση. Το σχέδιο της τροϊκανής κυβέρνησης για απαξίωση και διάλυση των αυτοδιοικητικών δομών, καθώς και της ιδιωτικοποίησης των πάντων, δε θα περάσει κ
αι θα ανατραπεί μαζί με τους εμπνευστές του.