Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΦΥΛΑΝΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!!!



 Αμφίπολη: Οι καρυάτιδες φυλάνε τη μητέρα του Αλέξανδρου!
Άλλη μια άποψη αρχαιολόγου, αυτή τη φορά του εξειδικευμένου αιγυπτιολόγοι Άντριου Τσαγκ, έρχεται στο φως της δημοσιότητας για το μυστικό που κρύβει ο τάφος της Αμφίπολης στον τύμβο Καστά και κυρίως, για την ταυτότητα του ενοίκου του.
"Η βασίλισσα Ολυμπιάδα (σ.σ. μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) είναι η βασική υποψήφια, αλλά δεν αποκλείεται η Ρωξάνη ή και ο συνδυασμός και των δύο ταυτοχρόνως", εξηγεί ο εγνωσμένης φήμης αιγυπτιολόγος.
Τα νέα στοιχεία με την ανακάλυψη των δύο Καρυατιδών δεν τον αφήνει ασυγκίνητο, αλλά φαίνεται πως είναι κάτι που περίμενε, καθώς ο τάφος είχε δώσει ενδείξεις ότι είναι σημαντικός.
"Οι Καρυάτιδες είναι πραγματικά εντυπωσιακό εύρημα. Οι Καρυάτιδες είναι ένα ακόμα δείγμα πως ο τάφος ανήκει σε ένα σημαντικότατο πρόσωπο της βασιλικής οικογένειας", τονίζει ο Άντριου Τσαγκ στο περιοδικό Discovery.
Επίσης, προσθέτει ότι και οι Σφίγγες είναι χαρακτηριστικό σύμβολο των Μακεδόνων από τον τέταρτο αιώνα π.Χ.
"Οι Σφίγγες δεν ήταν συχνές σε τύμβους εκείνης της περιοχής, βρέθηκαν όμως σε δύο τάφους στη Βεργίνα – ο ένας εκ των οποίων αποδόθηκε στη γιαγιά του Μ. Αλέξανδρου, την Ευρυδίκη", εξηγεί.
"Οι ροζέτες που βλέπουμε στην Αμφίπολη είναι παρόμοιες με εκείνες στο χρυσό φέρετρο του Φιλίππου Β', του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μοιάζει να είναι ένα σήμα κατατεθέν", δηλώνει ο αιγυπτιολόγος και συγγραφέας του βιβλίου "Ο χαμένος τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου".
 ΠΗΓΗ News.gr