Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

"ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΠΝΟΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΣΤΙΝΑ

Σήμερα η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα

 «Κόκκινος καπνός» από την Καπέλα Σιστίνα
Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο Βατικανό. Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιος για την ηγεσία της Κομισιόν με το κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς γίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο ο πρώτος ηγέτης κόμματος της Αριστεράς που θα βρεθεί τετ –α τετ με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Από την Κουμουνδούρου σημειώνουν πως...


... η συνάντηση με τον «Πάπα των φτωχών» έρχεται σε συνέχεια των επαφών του Αλέξη Τσίπρα σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο και στέλνει ένα σαφές μήνυμα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Αυτό, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, προκύπτει και από την ατζέντα που θα επικεντρωθεί στην ανεργία, τη φτώχεια, την ειρήνη και τη μετανάστευση.

Το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Αυγής σε συνδυασμό με το «τιτίβισμα» του Αλέξη Τσίπρα «Συνάντηση αύριο με τον "Πάπα των Φτωχών". Συζητάμε για ανεργία, ειρήνη, μετανάστευση» είναι ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η Κουμουνδούρου στην ηχηρή συνάντηση.

Παράλληλα, αναφερόμενοι στην κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά για το ταξίδι στο Βατικανό, από το περιβάλλον του προέδρου του κόμματος κάνουν λόγο για «φόβο που απορρέει από το γεγονός ότι οι θέσεις που εδώ και χρόνια εκφράζει και υπηρετεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη της κρίσης γίνονται αντικείμενο συζήτησης ακόμα και στο Βατικανό, ενώ ».

Από την Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η εν λόγω συνάντηση αποτελεί την επιβεβαίωση της αποδοχής του ΣΥΡΙΖΑ και των θέσεών του από την Ευρώπη ως μία εναλλακτική για την Ευρώπη της φτώχειας και της κρίσης και όχι ως ένα περιθωριακό κόμμα, όπως συνεχίζει η ελληνική κυβέρνηση να επιχειρεί να το παρουσιάσει για να συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας. 
Πηγη Newsbeast.gr