Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ο "ΒΑΖΕΛΟΣ"...ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ !!!

Βάζελος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Κοσκωτάς!
Βγες με το μαρκούτσι στο δρόμο και ρώτα εκατό άτομα. Τι ήταν το σκάνδαλο Κοσκωτά; Πόσοι θα απαντήσουν σωστά; Ούτε το πέντε τα εκατό. Και μιλάμε για μια πολυμεταχειρισμένη ιστορία που για μήνες, για χρόνια έπαιζε στην Ελλάδα πρώτο τραπέζι πίστα. Κι όχι πριν 50 και 150 χρόνια.
Τάμπυ” ήταν το παρατσούκλι που είχε βαπτίσει τον μεγαλοαπατεώνα Γιώργο Κοσκωτά οαποδυτηριάκιας. Μπήκε στη ζωή μας και στον Ολυμπιακό σα σίφουνας ο άνθρωπος, που όπως επέμενε ο αποδυτηριάκιας, είχε στο υπόγειο της τράπεζας Κρήτης τη μηχανή που τύπωνε λεφτά.
Δεν παιζόταν ο Τάμπυ που αγόρασε τον Ολυμπιακό το 1987. Χοντρούλης, στρουμπουλούλης, ευγενέστατος, γλυκύτατος στην όψη, στη φωνή, στους τρόπους του.Βάζελος, που ήθελε να μπλεχτεί διοικητικά, δηλαδή και οικονομικά με τον Παναθηναϊκό, όμως δεν υπήρχε ούτε χαραμάδα στην εποχή των Βαρδινογιάννηδων. Είχε γίνει, όμως, χορηγός του ΟΦΗ, του παραρτήματος του Παναθηναϊκού.
Το 1988 ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Λάγιος Ντέταρι με ένα σκασμό λεφτά. Ο δε δήμαρχος Πειραιά, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, διοργάνωσε μια φιέστα στην πλατεία Κοραή για την υποδοχή του. Τρία χρόνια αργότερα, σα σήμερα 29 Μαρτίου, ξεκίνησε η δίκη για το σκάνδαλοΚοσκωτά, που κατηγορήθηκε ότι υπεξαίρεσε 32 δις δραχμές από την Τράπεζα Κρήτης, μπίζνα προσωπικών του συμφερόντων. Και λοιπόν; Επειδή η τράπεζα είναι δική σου δεν θα σκορπάς όπου γουστάρεις τα εκατομμύρια. Με εκατομμύρια σε χαρτοσακούλες ο αδελφός του Τάμπυ, ο Σταύρος Κοσκωτάς έκανε τις μεταγραφές του Ολυμπιακού (στη φωτό ο Γιώργος Κοσκωτάς με τον Λάγιος Ντέταρι).
Σε ευρώ σήμερα ο Κοσκωτάς άρπαξε ένα αστείο νούμερο, λιγώτερα από 100 εκατομμύρια. Τίποτα μπροστά σ' αυτά που έφαγαν από τα άλλα σκάνδαλα, δομημένα ομόλογα,Βατοπέδιο, εξοπλιστικά.
Πηγη apodytiriakias.gr