Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ : Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΔΙΩΞΗ....

    ...των πέντε φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου !!!!

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καταδικάζουμε απερίφραστα τη δίωξη ενάντια στους  5 φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου. Θεωρούμε πως η δίωξη αυτή ως μόνο σκοπό έχει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και κινηματικής δράσης στο χώρο των Πανεπιστημίων. Είναι μια καθαρή υπόθεση στοχοποίησης πολιτικών αγώνων, που συνάδει με την περιστολή των ελευθεριών που ζήσαμε τα μνημονιακά χρόνια. Αυτό το επιβεβαιώνει και η ανυπόστατη επιχειρηματολογία από πλευράς κατηγόρων. Η δίωξη αυτή θυμίζει άλλες εποχές οι οποίες έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και πρέπει να σταματήσει άμεσα.


Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους 5 φοιτητές και καλούμε τη φοιτητική κοινότητα της Κέρκυρας σε μαζικές συλλογικές δράσεις αλληλεγγύης αλλά και προάσπισης των αγώνων που έχουν δοθεί διαχρονικά από το φοιτητικό Κίνημα.


Παράλληλα καλούμε τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων να πάρει άμεσα θέση για το σοβαρό ζήτημα της κατάργησης του εξαμήνου εξωτερικού του ΤΞΓΜΔ. Μετά την αυθαίρετη απόφαση της Συγκλήτου το εξάμηνο του εξωτερικού ουσιαστικά καταργείται για του φοιτητές ενώ παράλληλα υποβαθμίζονται πλήρως και οι προσφερόμενες σπουδές.


Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους δίκαιους αγώνες που δίνει το φοιτητικό κίνημα στην Κέρκυρα ενάντια στην άδικη αυτή απόφαση καθώς και στην περαιτέρω εντατικοποίηση των σπουδών τους μέσω της θεσμοθέτησης πτυχίου μετάφρασης δύο ταχυτήτων.